Στα χέρια της Κέιτ Μίντλετον το μέλλον της μοναρχίας στη Μεγάλη Βρετανία

«Η βασιλική οικογένεια αναζητά απελπισμένα "παραδοσιακούς περφόρμερς" καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη χρονιά και η Κέιτ Μίντλετον είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η μοναρχία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε πρόσφατα στη New York Post ο Πάτρικ Τζέφσον, πρώην επικεφαλής προσωπικού της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Είναι γεγονός πως σε μια πολύ δύσκολη για την 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ χρονιά, μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φίλιππου, τον περασμένο Απρίλιο, τα προβλήματα για τον θεσμό της μοναρχίας στη Γηραιά Αλβιώνα δεν έχουν τέλος.

Μετά το Megxit και την μετακόμιση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στις ΗΠΑ, η εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο Επστάιν αμαυρώνει την εικόνα της βρετανικής μοναρχίας διεθνώς.

Μάταια ο δευτερότοκος αγαπημένος γιος της Ελισάβετ υποστηρίζει πως δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του την Αμερικανίδα Βιρτζίνια Τζιούφρε, την γυναίκα που έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του για την σεξουαλική της κακοποίηση από τον Βρετανό γαλαζοαίματο, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Αν και στις 14 Ιανουαρίου η βασίλισσα, μετά από συνάντηση με τους διαδόχους της, πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ, αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας τους στρατιωτικούς του τίτλους και τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητας, η προοπτική πως ο Δούκας του Γιορκ θα βρεθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εντός του έτους δημιουργεί εύλογο προβληματισμό στο παλάτι. Αλλά τα προβλήματα της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν τελειώνουν εδώ.

Ο βρετανικός Τύπος άσκησε δριμεία κριτική στον Πίτερ Φίλιπς, γιο της πριγκίπισσας Άννας και εγγονό της Ελισάβετ, ο οποίος από το 2020 συμμετέχει σε διαφήμιση για γάλα κινεζικής εταιρείας. Ο 43χρονος άνδρας πίνει ένα ποτήρι γάλα με φόντο μια από τις βασιλικές κατοικίες με τα δημοσιεύματα να σχολιάζουν πως ο εγγονός της βασίλισσας εκμεταλλεύεται την βασιλική καταγωγή του για να αποκομίσει κέρδη.

Τα τρία συμβολικά πορτρέτα στα 40ά γενέθλια της Κέιτ Μίντλετον

Με όλα τα παραπάνω να δημιουργούν κλίμα συνεχόμενης κρίσης στο Μπάκιγχαμ οι σύμβουλοι του παλατιού έχουν στρέψει την προσοχή τους στην μέλλουσα βασίλισσα Κέιτ Μίντλετον για να σώσει την υπόληψη της οικογένειας... Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που με αφορμή τα 40ά γενέθλια της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ στις 9 Ιανουαρίου το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα τρία μοναδικά πορτρέτα της Κέιτ από τον διάσημο Ιταλό φωτογράφο μόδας Πάολο Ροβέρσι.

Στις φωτογραφίες η δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν παραλείπει να φορά κοσμήματα από την συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μια συμβολική κίνηση που υπενθυμίζει πως όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς εκείνη θα πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας - τίτλο που κατείχε η αξέχαστη Νταϊάνα - ενώ όταν ο Ουίλιαμ ανέλθει στο θρόνο η Κέιτ Μίντλετον θα γίνει βασίλισσα της Αγγλίας, αν βέβαια, η μοναρχία θα έχει μέχρι τότε αντέξει τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται εκ των έσω.

Η μοναρχία χρειάζεται την Κέιτ περισσότερο από ποτέ και όχι μόνο εξαιτίας των απανωτών σκανδάλων που δέχεται ο άλλοτε κραταιός θεσμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και επειδή η δούκισσα και ο Ουίλιαμ είναι πιο δημοφιλείς για τους Βρετανούς σε σύγκριση με τον πρίγκιπα Κάρολο και την σύζυγό του, Καμίλα.

Ας μην ξεχνάμε πως η δεύτερη σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας ήταν το «τρίτο πρόσωπο» στο γάμο του με την αξέχαστη Νταϊάνα, γεγονός που δεν θα κάνει ποτέ την Καμίλα «αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού», όσα χρόνια κι αν περάσουν από τον ξαφνικό θάνατο της Νταϊάνα.

«Ο Κάρολος και η Καμίλα δεν φαίνεται να έχουν παγκόσμια απήχηση και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία να γίνουν ο Ουίλιαμ και η Κέιτ τα αστέρια της οικογένειας διεθνώς», δήλωσε στη New York Post ο Μπέθαν Χολτ, αρχισυντάκτης μόδας της Daily Telegraph.

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολόκληρη επιχείρηση εντός της βασιλικής οικογένειας για την προώθηση του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Στο ίδιο μήκος κύματος πηγή από το παλάτι δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα πως με δεδομένο ότι ο Κάρολος και η Καμίλα έβαλαν τις δικές τους ανάγκες και την ευτυχία τους πάνω από την μοναρχία - εξαιτίας της σχέσης τους τελείωσε ο γάμος του Κάρολου με την Νταϊάνα - με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ η μοναρχία στη Γηραιά Αλβιώνα παίζει το τελευταίο της χαρτί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»