Κυριακή 22 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου στην Τόνγκα από δορυφόρο

  15/01/2022 13:59
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου στην Τόνγκα από δορυφόρο

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου στην Τόνγκα από δορυφόρο

  15/01/2022 13:59

Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο κατέγραψε από το διάστημα ο ιαπωνικός μετεωρολογικός δορυφόρος Himawari-8 από τη στιγμή της υποθαλάσσιας έκρηξης που σημειώθηκε το Σάββατο στο ηφαίστειο του νησιού Τόνγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου προκάλεσε, μάλιστα, παλιρροϊκά κύματα (τσουνάμι) ύψους μισού μέτρου, τα οποία κατέκλυσαν τις γύρω παράκτιες περιοχές του νησιωτικού συμπλέγματος της Αμερικανικής Σαμόας.

Νωρίτερα, ερασιτεχνικές κάμερες είχαν καταγράψει απίστευτα πλάνα από τη στιγμή που τα τσουνάμι, «σφυροκοπούσαν» τις παρακείμενες ακτές.

Στα πλάνα διακρίνεται κόσμος διακρίνεται να τρέχει πανικόβλητος, καθώς τα ορμητικά κύματα εισβάλλουν στην ξηρά παρασύροντας στο διάβα τους τα πάντα.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό, παλιρροϊκά κύματα (τσουνάμι) ύψους περίπου μισού μέτρου παρατηρήθηκαν σε μετρητές που βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας στην πρωτεύουσα της Αμερικανικής Σαμόας ύστερα από δραστηριότητα ηφαιστείου στην Τόνγκα.

Η απειλή για τσουνάμι συνεχίζεται και οι διακυμάνσεις στο επίπεδο της θάλασσας καθώς και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα δημιουργούν κινδύνους κατά μήκος παράκτιων περιοχών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κέντρο.

Πηγή: cnn.gr 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας