Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επανενώθηκε με την οικογένειά του βρέφος που είχε εξαφανιστεί στις ταραχές της Καμπούλ

  12/01/2022 22:17
Επανενώθηκε με την οικογένειά του βρέφος που είχε εξαφανιστεί στις ταραχές της Καμπούλ

Επανενώθηκε με την οικογένειά του βρέφος που είχε εξαφανιστεί στις ταραχές της Καμπούλ

  12/01/2022 22:17

Η περιπέτεια του Αχμαντί Σοχάιλ, ενός βρέφους επτά μηνών σήμερα, έληξε δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν εναγωνίως από τον Αύγουστο, όταν χάθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στη διάρκεια των ταραχών που ακολούθησαν την κατάληψη της διακυβέρνησης του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Ο μικρός Αχμαντί Σοχάιλ βρέθηκε στην περιοχή της Καμπούλ, είναι καλά στην υγεία του και επανενώνθηκε με την οικογένειά του χάρη στη διεθνή συνεργασία και συνέργεια, στην οποία συμμετείχε και το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο είχε αναδημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, στις 2 Νοεμβρίου.

Η θετική έκβαση της υπόθεσης εξαφάνισης του μωρού επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν στεφανώνεται η συνεργασία των διεθνών φορέων και ενεργοποιείται η κοινωνία των πολιτών μπορεί ακόμα και να σωθεί η ζωή ενός παιδιού σε άμεσο κίνδυνο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Αχμαντί Σοχάιλ χάθηκε στις 19 Αυγούστου (δύο μηνών τότε) στο αεροδρόμιο στο Αφγανιστάν σε έναν πανικό πλήθους που προσπαθούσε να διαφύγει, όταν η χώρα κυριεύτηκε από τους Ταλιμπάν. Το μωρό παραδόθηκε από τον πατέρα του σε έναν στρατιώτη, καθώς φοβήθηκε ότι θα καταπατείτο από το πλήθος, και από εκεί έπεσε στα χεριά ενός 29χρονου οδηγού ταξί, ο οποίος το πήρε στο σπίτι του στην Καμπούλ για να το μεγαλώσει.

Η οικογένεια του μωρού βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ιστορία με τις φωτογραφίες του παιδιού δημοσίευεσε το Reuters τον Νοέμβριο. Το μωρό εντοπίστηκε, και με τη βοήθεια της εταιρίας WebIQ επιβεβαιώθηκε μέσα από τις φωτογραφίες ότι πρόκειται για το ίδιο μωρό το οποίο έχει σήμερα παραδοθεί στους παπούδες και τους θείους του, με στόχο να επανενωθεί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας