Φάουτσι: Χρειάζεται επειγόντως ένα σούπερ εμβόλιο

Στην ανάγκη να αναπτυχθεί ένα «σούπερ» εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης Άντονι Φάουτσι, μιλώντας σε ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία.

Σύμφωνα με τον Φάουτσι, το «σούπερ» εμβόλιο θα μπορεί να προλάβει τόσο την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων της Covid-19 όσο και άλλων κορωνοϊών. Μάλιστα τόνισε ότι η ανάγκη για την ανάπτυξη του εμβολίου είναι επείγουσα.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, στο πλαίσιο της συνεχούς εμφάνισης νέων μεταλλάξεων, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η σημασία της ανάπτυξης ενός σούπερ εμβολίου για τους κορωνοϊούς. Συγκεκριμένα χρειάζεται ένα εμβόλιο αποτελεσματικό έναντι όλων των παραλλαγών του Sars-Cov-2 και έναντι όλων των κορωνοϊών», ήταν τα λόγια του. 

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος σημείωσε ότι ήδη, ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), σημειώνουν σημαντική πρόοδο στο θέμα. Το εμβόλιο δεν θα περιορίζεται στην αντιμετώπιση της Covid-19, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο του κορωνοϊού, όπως και το κοινό κρυολόγημα.

Παράλληλα, επισήμανε τα οφέλη του εμβολίου. «Ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 17πλάσιος και 20 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, σε σχέση με εάν το έχετε κάνει», τόνισε. 

Κριτική κατά Μπάιντεν για μη γρήγορη αντίδραση στην Omicron

Ο Φάουτσι αναφέρθηκε στο «σούπερ εμβόλιο» σε μία περίοδο που οι ειδικοί διατυπώνουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων σκευασμάτων έναντι της Omicron, που μπορεί να παρακάμψει το ανοσολογικό σύστημα πιο εύκολα.

Οι ΗΠΑ έσπασαν το ρεκόρ του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19, με σχεδόν 146.000 ασθενείς με κορωνοϊό να καταλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή ένα κρεβάτι νοσοκομείου σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Υγείας. Μεταξύ αυτών, σχεδόν 24.000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Παράλληλα, επιστήμονες εκτιμούν ότι ο αριθμός των νοσηλειών αναμένεται ότι θα διπλασιαστεί. Τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα δέχονται ιδιαίτερη πίεση, ενώ πολλές πολιτείες έχουν υιοθετήσει νέα πρωτόκολλα για να βοηθήσουν τους υγειονομικούς.

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία