Αποκαλύπτεται ένα ακόμα πάρτι εν μέσω lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ με παρουσία Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι Σίμοντς ήταν μεταξύ των περίπου 40 παρισταμένων σε συγκέντρωση με ποτά στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, αναφέρουν πολλαπλά δημοσιεύματα.

Πρώτο το τηλεοπτικό κανάλι ITV αποκάλυψε email του προσωπικού γραμματέα του κ. Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς προς το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου με το οποίο τους προσκαλούσε να «αξιοποιήσουν στο έπακρο τον καλό καιρό» και να συναντηθούν «για κοινωνικά αποστασιοποιημένα ποτά» στον κήπο του Νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στις 20 Μαΐου 2020. Τους καλούσε δε να φέρει ο καθένας το ποτό του.

Η ηλεκτρονική πρόσκληση εστάλη σε περισσότερους από 100 παραλήπτες, μεταξύ άλλων σε συμβούλους του Μπόρις Τζόνσον, στους συγγραφείς των ομιλιών του και σε θυρωρούς της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πιστεύεται ότι τελικά περίπου 40 άτομα πήγαν στον κήπο, όπου απόλαυσαν τα ποτά και ένα πικ-νικ.

Στις 20 Μαΐου μόλις είχε επιτραπεί στους κατοίκους της Αγγλίας να συναντώνται με ένα μόνο άτομο με το οποίο δε συγκατοικούσαν σε ανοιχτό χώρο και με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Συναθροίσεις περισσότερων ατόμων ή ολόκληρων νοικοκυριών δεν επιτρέπονταν, ούτε σε υπαίθριο χώρο.

Ήδη διενεργείται έρευνα για προηγούμενες καταγγελίες για τουλάχιστον έξι ακόμα παράνομα πάρτι ή κοινωνικές συναθροίσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε υπουργεία, οι οποίες προέκυψαν μετά από την αρχική καταγγελία για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Νούμερο 10 πέρυσι.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Σου Γκρέι, εκ των ανώτερων αξιωματούχων της δημόσιας διοίκησης.

Την παρουσία του Μπόρις Τζόνσον στο πάρτι της 20ής Μαΐου επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο αμφιλεγόμενος πρώην επικεφαλής σύμβουλος του και νυν σφοδρότατος επικριτής του Ντόμινικ Κάμινγκς, που πρώτος είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Και η πολιτική αρχισυντάκτρια του BBC Λώρα Κούνσμπεργκ επικαλέστηκε δύο αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν την παρουσία του ζεύγους Τζόνσον, καθώς και ότι στον κήπο είχε στηθεί ένα μακρύ τραπέζι για φαγητά και ποτά.

Η ίδια επικαλείται επίσης μηνύματα εργαζομένων στην Ντάουνινγκ Στριτ από τον Μάιο του 2020 που εξέφραζαν δυσπιστία για την πρόσκληση του γραμματέα του Πρωθυπουργού σε μια συνάθροιση η οποία απαγορευόταν με βάση τους κανόνες.

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ κατακεραύνωσε τον Μπόρις Τζόνσον δηλώνοντας ότι «δείχνει συνεχώς πως δεν υπολογίζει τους κανόνες που θεσπίζει για εμάς τους υπόλοιπους».

Ερωτηθείς το πρωί, πριν από την αποκάλυψη του email, για την παρουσία του σε πάρτι που παραβίαζαν τους κανόνες του lockdown, ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε μόνο πως το θέμα πλέον το χειρίζεται η κ. Γκρέι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων