Προσπαθούν να αφοπλίσουν τον άνδρα έξω από τον ΟΗΕ-«Καμία απειλή για το κοινό»

Η έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη αποκλείστηκε σήμερα, νωρίς το μεσημέρι (τοπική ώρα), λόγω της παρουσίας ένοπλου άνδρα μπροστά στις πύλες του, μετά την κινητοποίηση της αστυνομίας της πόλης της Νέας Υόρκης που ανταποκρίθηκε σε κλήση για μια κατάσταση έξω από το κτίριο, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για την παρουσία ενός άνδρα με όπλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναγερμός στη Νέα Υόρκη-Ένοπλος έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει απειλή για το κοινό από το περιστατικό έξω από την έδρα του ΟΗΕ. Πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν έναν άνδρα με ένα κατά τα φαινόμενα κυνηγετικό όπλο στραμμένο στο λαιμό του και μεγάλη αστυνομική παρουσία έξω από τα κιγκλιδώματα περιμετρικά του συγκροτήματος στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ξεκινήσει διάλογο με τον άνδρα, ο οποίος φαίνεται να είναι γύρω 60 ετών και η κατάσταση είναι ακόμα ασταθής, δήλωσε εκπρόσωπός της. "Επί του παρόντος δεν υπάρχει απειλή για το κοινό", αναφέρει στο Twitter. "Δεν έχουμε απολύτως καμιά ένδειξη ότι αυτό το άτομο είναι μέλος του προσωπικού ή πρώην μέλος του προσωπικού ή συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον ΟΗΕ", είπε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένας αρχικός πλήρης αποκλεισμός χαλάρωσε εν μέρει νωρίς το απόγευμα με το άνοιγμα μιας χωριστής εισόδου. Η λεωφόρος κατά μήκος της έδρας του ΟΗΕ έχει κλείσει για την κυκλοφορία, η οποία έχει εκτραπεί από την περιοχή, αναφέρει η αστυνομία στο Twitter.

Στις φωτογραφίες που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας λόγω του οποίου έκλεισε το κτίριο στεκόταν μπροστά στην πύλη με αστυνομικούς να βρίσκονται κοντά και να προστατεύονται από ένα φορτηγό. Το κλείσιμο της έδρας δεν προκάλεσε διατάραξη στα κτίρια όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεχίζει τη συνεδρίασή του για το Ιράκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία