Απειλές και όπλα στα social media από τον 15χρονο δράστη στο Μίσιγκαν-Πέθανε και τέταρτος μαθητής

Μνήμες Κονέκτικατ, τότε που ένοπλος άνοιξε πριν από εννέα περίπου χρόνια πυρ μέσα σε σχολείο αφαιρώντας  τη ζωή 26 ανθρώπων, ξύπνησε το νέο μακελειό που συγκλόνισε Λύκειο του Μίσιγκαν.  Τις πληγές της μετρά η περιοχή ύστερα από τον φρικτό θάνατο τεσσάρων εφήβων από 15χρονο συμμαθητή τους που συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, με το όπλο του να κατάσχεται. 

Λίγη ώρα νωρίτερα ανακοινώθηκε ο θάνατος και τέταρτου μαθητή, ενός 17χρονου που υπέκεψε στα τραύματά του. 

Οι τρεις άλλοι μαθητές που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένα 16χρονο αγόρι, το οποίο υπέκυψε στα τραύματά του κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο με περιπολικό, και δύο κορίτσια, ηλικίας 14 και 17 ετών.

 

  

  

Από τους οκτώ τραυματίες, οι επτά ήταν μαθητές, από τους οποίους δύο νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Επίσης τουλάχιστον δύο κορίτσια, ηλικίας 14 και 17 ετών, σύμφωνα με τον Μπουσάρ, τραυματίστηκαν σοβαρά στο στήθος και το ένα από αυτά έχει διασωληνωθεί.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε επίσης ένας καθηγητής που είχε τραυματιστεί στον ώμο, ο οποίος πήρε εξιτήριο αργότερα.

Ο βοηθός σερίφη, Μάικλ Μακάμπι, διευκρίνισε παράλληλα ότι ο 15χρονος πυροβόλησε 15 με 20 φορές με το ημιαυτόματο πιστόλι ενώ το περιστατικό διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά.

Το αγόρι ήταν οπλισμένο με ένα ημιαυτόματο πιστόλι, το οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας του στις 26 Νοεμβρίου, μαζί με τρεις γεμιστήρες 15 σφαιρών, συμπλήρωσε ο Μπουσάρ, προσθέτοντας ότι ο 15χρονος «πυροβολούσε» προφανώς με το όπλο πριν από την χθεσινή επίθεση και είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από το όπλο και έναν στόχο που χρησιμοποιούσε.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ημιαυτόματο πιστόλι προτού μετατρέψει τις σχολικές αίθουσες του Λυκείου Oxford High School σε λουτρό αίματος. 

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία εστιάζει στη γενικότερη δραστηριότητα του νεαρού ερευνώντας τις κινήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα. 

Προτού εξαπολύσει πυρά και συλληφθεί, ο μακελάρης είχε γράψει στο Instagram: «Γίνομαι ο θάνατος, καταστρέφω κόσμους, τα λέμε αύριο Oxford».

Ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της ένοπλης επίθεσης, όμως ορισμένες μαρτυρίες θέλουν τον 15χρονο να είχε πέσει θύμα bullying. 

Ο σερίφης της Κομητείας Όουκλαντ Μάικλ Μπουσάρ διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κάποιες ώρες μετά το μακελειό στο Λύκειο Όξφορντ ότι οι ερευνητές της αστυνομίας δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την «ανείπωτη και ασυγχώρητη» πράξη βίας.

Ο ύποπτος, ένας μαθητής της Β' Λυκείου, ο οποίος αφοπλίστηκε και συνελήφθη από βοηθούς του σερίφη μερικά λεπτά μετά τη στιγμή που άρχισε να πυροβολεί, αρνήθηκε να μιλήσει με την αστυνομία μετά τον διορισμό δικηγόρου από τους γονείς του, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στις αρχές να ανακρίνουν τον γιο τους, πρόσθεσε ο σερίφης.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί και επιδρομές στο νοσοκομείο Σίφα στη Γάζα