Αυξάνεται η παραγωγή του εμβολίου από την AstraZeneca

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε νέα τοποθεσία για την παραγωγή του τελικού προϊόντος Vaxzevria (προηγουμένως Vaccine AstraZeneca για την COVID-19). Η τοποθεσία, που διαχειρίζεται η WuXi Biologics, βρίσκεται στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας.

Εκτός από αυτήν τη νέα μονάδα παραγωγής, η CHMP γνωμοδότησε επίσης θετικά για την κλιμάκωση της παραγωγής ώστε να τριπλασιαστεί το μέγεθος της παρτίδας του τελικού προϊόντος σε τοποθεσία που λειτουργεί από την Amylin Ohio, στο West Chester Township του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να υποστηρίξουν τη συνέχιση της προμήθειας Vaxzevria στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δωρεές σε τρίτες χώρες μέσω της πρωτοβουλίας COVAX.

Στο μεταξύ, έρευνες για την ανθεκτικότητα της μετάλλαξης Omicron έναντι του εμβολίου για τον κορωνοϊό και του κοκτέιλ αντισωμάτων της πραγματοποιεί η AstraZeneca που ευελπιστεί ότι τα σκευάσματά της θα παραμείνουν αποτελεσματικά.

«Όπως και με όλες τις αναδυόμενες παραλλαγές, εξετάζουμε τη B.1.1.529 για να κατανοήσουμε περισσότερα για αυτήν και τις επιπτώσεις της στο εμβόλιο» ανέφερε η εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι διεξάγει έρευνες στην Μποτσουάνα και την Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη) για να συλλέξει δεδομένα.

«Εξετάζουμε επίσης το κοκτέιλ αντισωμάτων AZD7442 απέναντι σε αυτήν την παραλλαγή και ελπίζουμε ότι θα διατηρήσει την αποτελεσματικότητά του αφού περιέχει δύο ισχυρά αντισώματα με διαφορετική και συμπληρωματική δράση απέναντι στον ιό».

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία