Σάββατο 25 Ιουν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Καθησυχάζει ο Μπάιντεν-Προετοιμασμένη η Ουάσινγκτον για την Όμικρον

  29/11/2021 22:09
Καθησυχάζει ο Μπάιντεν-Προετοιμασμένη η Ουάσινγκτον για την Όμικρον

Καθησυχάζει ο Μπάιντεν-Προετοιμασμένη η Ουάσινγκτον για την Όμικρον

  29/11/2021 22:09

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιδίωξε σήμερα να καθησυχάσει τους Αμερικανούς ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να διαχειριστούν τη νέα παραλλαγή όμικρον και διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχει λόγος για πανικό" μπροστά στην εξάπλωσή της, σε μια ομιλία που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.

"Αυτή η παραλλαγή είναι λόγος ανησυχίας, όχι λόγος πανικού", δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. κλλωστε, ο Λευκός Οίκος εργάζεται με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer, oderna και Johnson & Johnson για την ανάπτυξη ενδεχόμενων σχεδίων, εφόσον χρειαστούν, για την αντιμετώπιση της όμικρον, επισήμανε ο ίδιος.

Κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις τους, όπως και να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς και σε δημόσιους χώρους, εκτιμώντας πως "αργά ή γρήγορα" αυτή η νέα παραλλαγή θα εμφανιστεί επίσης στις ΗΠΑ. "Αργά ή γρήγορα θα δούμε κρούσματα αυτής της νέας παραλλαγής εδώ στις ΗΠΑ", σημείωσε ο Μπάιντεν.

"Σας παρακαλώ, φοράτε τη μάσκα σας όταν βρίσκετε σε εσωτερικούς χώρους, σε δημόσιους χώρους, γύρω από άλλους ανθρώπους". Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως "δεν αναμένει σε αυτή τη φάση" νέους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια ούτε μέτρα λοκντάουν στις ΗΠΑ, μπροστά στη νέα παραλλαγή.

"Δεν το αναμένω αυτό σε αυτή τη φάση", δήλωσε, απαντώντας σε ένα ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιορισμών, την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν ήδη κλείσει τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής.

Εξάλλου, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως "εάν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και φορούν μάσκα, δεν υπάρχει ανάγκη καραντίνας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας