Έβαλε μπροστά το νέο γεωτρύπανο για να κατευνάσει αντιδράσεις για την οικονομία ο Ερντογάν

Την απόκτηση τέταρτου γεωτρύπανου, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος ενώ επανέλαβε ότι η πολιτική της μείωσης των επιτοκίων θα συνεχιστεί, προκαλώντας νέα μείωση της τουρκικής λίρας.

Σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από το Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τώρα έχουμε πλοία σεισμικών ερευνών. Είχαμε τρία πλωτά γεωτρύπανα. Τώρα προσθέσαμε ένα τέταρτο σε αυτό. Το τέταρτο έχει μηδέν χιλιόμετρα».

Αυτά, πρόσθεσε, «τα αγοράσαμε σε πολύ προσιτές τιμές και μας ανήκουν», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχε κάτι τέτοιο πριν. Μόνο ναύλωση».

Για την οικονομία ο κ. Ερντογάν είπε ότι «από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην εξουσία, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ακολουθήσαμε μια οικονομική πολιτική που ταιριάζει στις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις πραγματικότητες μας. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Με άλλα λόγια, παλέψαμε και για οικονομική ανεξαρτησία».

Πρόσθεσε ότι «καθώς κάναμε αυτά τα βήματα, συναντήσαμε την αντίσταση της κηδεμονίας από μέσα και έξω και διάφορες επιθέσεις στην οικονομία μας. Καταργήσαμε καθένα από αυτά μαζί με το έθνος μας».

«Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τους στόχους μας, ανεξάρτητα από μοιρολάτρες, οικονομολόγους και οικονομικούς δολοφόνους», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «φυσικά, μια οικονομικά εξαρτημένη χώρα δεν μπορεί να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές».

«Ο εκβιασμός είναι αυτό που θα συναντήσετε όταν προσπαθήσετε να ξεφύγετε από την καθιερωμένη γραμμή. Αν δεν έχεις τη θέληση να του αντισταθείς, θα καταδικαστείς σε αστάθεια», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα λύσει τα προβλήματα που προκαλούν οι αυξήσεις τιμών λόγω των κινήσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας με επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγή υπέρ του έθνους. «Θα μεγαλώνουμε, και όσο μεγαλώνουμε το έθνος μας θα κερδίζει», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει να το πω ξεκάθαρα. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην εξουσία, η θεωρία μας για την οικονομία είναι πως "το επιτόκιο είναι η αιτία, ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα". Αυτή η θεωρία δεν έχει αλλάξει».

«Σήμερα, υπερασπίζομαι την ίδια θεωρία και πιστεύω σε αυτήν», ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν είπε επίσης ότι το Φεβρουάριο αναμένεται να επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανταποδίδοντας την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου την προηγούμενη εβδομάδα. «Πριν από εμένα, θα γίνουν επισκέψεις του Υπουργού Εξωτερικών και του αρχηγού της ΜΙΤ. Θα γίνουν προκαταρκτικές προετοιμασίες», ανέφερε. Μετά, πρόσθεσε, «ελπίζω τον Φεβρουάριο, θα πάω κι εγώ με μία μεγάλη αντιπροσωπεία και θα κάνουμε κάποια βήματα πολύ δυνατά».

«Παρουσίασαν μια επένδυση σχέδιο 10 δις δολαρίων. Κάνοντας πράξη αυτό το επενδυτικό σχέδιο, θα χτίσουμε ένα πολύ διαφορετικό μέλλον. Θα υπάρξουν καλές εξελίξεις», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι