Κυριακή 16 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έβαλε μπροστά το νέο γεωτρύπανο για να κατευνάσει αντιδράσεις για την οικονομία ο Ερντογάν

  29/11/2021 19:59
Έβαλε μπροστά το νέο γεωτρύπανο για να κατευνάσει αντιδράσεις για την οικονομία ο Ερντογάν

Έβαλε μπροστά το νέο γεωτρύπανο για να κατευνάσει αντιδράσεις για την οικονομία ο Ερντογάν

  29/11/2021 19:59

Την απόκτηση τέταρτου γεωτρύπανου, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος ενώ επανέλαβε ότι η πολιτική της μείωσης των επιτοκίων θα συνεχιστεί, προκαλώντας νέα μείωση της τουρκικής λίρας.

Σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από το Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τώρα έχουμε πλοία σεισμικών ερευνών. Είχαμε τρία πλωτά γεωτρύπανα. Τώρα προσθέσαμε ένα τέταρτο σε αυτό. Το τέταρτο έχει μηδέν χιλιόμετρα».

Αυτά, πρόσθεσε, «τα αγοράσαμε σε πολύ προσιτές τιμές και μας ανήκουν», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχε κάτι τέτοιο πριν. Μόνο ναύλωση».

Για την οικονομία ο κ. Ερντογάν είπε ότι «από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην εξουσία, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ακολουθήσαμε μια οικονομική πολιτική που ταιριάζει στις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις πραγματικότητες μας. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Με άλλα λόγια, παλέψαμε και για οικονομική ανεξαρτησία».

Πρόσθεσε ότι «καθώς κάναμε αυτά τα βήματα, συναντήσαμε την αντίσταση της κηδεμονίας από μέσα και έξω και διάφορες επιθέσεις στην οικονομία μας. Καταργήσαμε καθένα από αυτά μαζί με το έθνος μας».

«Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τους στόχους μας, ανεξάρτητα από μοιρολάτρες, οικονομολόγους και οικονομικούς δολοφόνους», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «φυσικά, μια οικονομικά εξαρτημένη χώρα δεν μπορεί να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές».

«Ο εκβιασμός είναι αυτό που θα συναντήσετε όταν προσπαθήσετε να ξεφύγετε από την καθιερωμένη γραμμή. Αν δεν έχεις τη θέληση να του αντισταθείς, θα καταδικαστείς σε αστάθεια», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα λύσει τα προβλήματα που προκαλούν οι αυξήσεις τιμών λόγω των κινήσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας με επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγή υπέρ του έθνους. «Θα μεγαλώνουμε, και όσο μεγαλώνουμε το έθνος μας θα κερδίζει», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει να το πω ξεκάθαρα. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην εξουσία, η θεωρία μας για την οικονομία είναι πως "το επιτόκιο είναι η αιτία, ο πληθωρισμός είναι το αποτέλεσμα". Αυτή η θεωρία δεν έχει αλλάξει».

«Σήμερα, υπερασπίζομαι την ίδια θεωρία και πιστεύω σε αυτήν», ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν είπε επίσης ότι το Φεβρουάριο αναμένεται να επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανταποδίδοντας την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου την προηγούμενη εβδομάδα. «Πριν από εμένα, θα γίνουν επισκέψεις του Υπουργού Εξωτερικών και του αρχηγού της ΜΙΤ. Θα γίνουν προκαταρκτικές προετοιμασίες», ανέφερε. Μετά, πρόσθεσε, «ελπίζω τον Φεβρουάριο, θα πάω κι εγώ με μία μεγάλη αντιπροσωπεία και θα κάνουμε κάποια βήματα πολύ δυνατά».

«Παρουσίασαν μια επένδυση σχέδιο 10 δις δολαρίων. Κάνοντας πράξη αυτό το επενδυτικό σχέδιο, θα χτίσουμε ένα πολύ διαφορετικό μέλλον. Θα υπάρξουν καλές εξελίξεις», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας