Φον ντερ Λάιεν: Πρότυπο για το μέλλον η αναλυτική δουλειά και η διαφάνεια από πλευράς Ν. Αφρικής

Την έναρξη της διαπραγμάτευσης για μια διεθνή συμφωνία ή άλλο εργαλείο για την ενίσχυση της πρόληψης, ετοιμότητας και ανταπόκρισης για μελλοντικές πανδημίες χαιρέτισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την παρέμβασή της στην έναρξη της έκτακτης Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία (World Health Assembly - WHA, το σώμα λήψης αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) η οποία πραγματοποιείται από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη.

Αναφερόμενη στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως ο κόσμος δείχνει να μαθαίνει από το παρελθόν, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι αρχές της χώρας.

Η ανταπόκριση της Νοτίου Αφρικής «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί απέναντι σε διασυνοριακές απειλές» σημείωσε, προσθέτοντας πως η αναλυτική δουλειά που έγινε και η διαφάνεια που επέδειξαν οι αρχές της χώρας επέτρεψαν να υπάρξει μια γρήγορη παγκόσμια απάντηση η οποία «αναμφίβολα έσωσε πολλές ζωές».

Η κ. Φον ντερ Λάιεν ευχαρίστησε προσωπικά τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς και την ομάδα του για την προσπάθεια τους να διασφαλίσουν τη διατήρηση μιας πολυμερούς προσέγγισης και συλλογικής δράσης.

Όπως είπε, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε εν μέρει στη συνάντηση των Υπουργών Υγείας των G20. Πρόσθεσε πως στηρίζει στοχευμένες βελτιώσεις στις σχετικές διεθνείς συμφωνίες, ενίσχυση των δυνατοτήτων του ΠΟΥ και τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ενδιάμεσου ταμείου για θέματα  υγείας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα