Τα στελέχη των πράσινων που θα αναλάβουν υπουργεία στην Κυβέρνηση Σόλτς

Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ τα στελέχη τους που θα αναλάβουν υπουργεία στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον σοσιαλδημοκράτη (SPD) Ολαφ Σολτς, τον καγκελάριο εν αναμονή.

Οι δύο συμπρόεδροι, η Αναλένα Μπέρμποκ και ο Ρόμπερτ Χάμπεκ - όπως αναμενόταν - θα τεθούν επικεφαλής αντίστοιχα του Υπουργείου Εξωτερικών και του νέου διευρυμένου Υπουργείου Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα. Ο κ. Χάμπεκ θα είναι επίσης αντικαγκελάριος, όπως είχε συμφωνήσει με την κ. Μπέρμποκ όταν η τελευταία ορίστηκε υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων. Εκπληξη θεωρείται η υπουργοποίηση του πρώην αρχηγού του κόμματος, Τζεμ Εζντεμιρ, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στα γερμανικά ΜΜΕ, επικράτησε στην εσωκομματική διαμάχη του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντον Χοφράιτερ και θα οριστεί υπουργός Αγροτικής Οικονομίας. Ο κ. Εζντεμιρ ανήκει στην πτέρυγα των "ρεαλιστών" Πρασίνων, όπως και οι δύο συμπρόεδροι, ενώ ο κ. Χοφράιτερ στην "αριστερή" πτέρυγα, η οποία θεωρεί ότι αδικήθηκε. Ο κ. Εζντεμίρ θα γίνει ο πρώτος ομοσπονδιακός υπουργός τουρκικής καταγωγής και είναι επίσης πολύ γνωστός για την αυστηρή κριτική του προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα αναλάβει η Στέφι Λέμκε. Το Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων θα αναλάβει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της Ρηνανίας - Παλατινάτου, η κνε Σπίγκελ. Πρόκειται για δυο μέλη της "αριστερής" πτέρυγας. Ακόμη, η Κλαούντια Ροτ, αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, θα ορκιστεί νέα υφυπουργός για τα ΜΜΕ και τον Πολιτισμό. Παραδοσιακά, οι Πράσινοι στην κατανομή των αξιωμάτων φροντίζουν να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ ανδρών και γυναικών και μεταξύ "ρεαλιστών" και "αριστερών".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας