Κτίρια φωτίζονται #Πορτοκαλί για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Πρεσβεία της Νορβηγίας και 12 φορείς που χρηματοδοτούνται από τα EEA Grants ενώνουν τη φωνή τους σε μια συμβολική εκστρατεία ευαισθητοποίησης, καθώς η βία κατά των γυναικών έχει εξελιχθεί σε μια σκιώδη πανδημία, που λαμβάνει χώρα παράλληλα με την πανδημία της νόσου Covid-19. Στόχος των φορέων που συμμετέχουν είναι η ανάδειξη του προβλήματος και των λύσεων που προωθούνται μέσα από τα ΕΕΑ Grants, μέσω των οποίων διοχετεύονται περίπου 3,2 εκ ευρώ σε δράσεις ενδυνάμωσης και προστασίας των θυμάτων, καθώς και σε προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης.

Συγκεκριμένα, απόψε το βράδυ (25 Νοεμβρίου 2021) στην Αθήνα, θα φωτιστούν με χρώμα πορτοκαλί η Πρεσβεία της Νορβηγίας, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Φρουραρχείο του Δήμου Αθηναίων, όπου φιλοξενείται το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας του SolidarityNow, καθώς και το ανοιχτό κέντρο διαμονής A step forward των Γιατρών του Κόσμου.

  

 

Στη Δράμα, η Ένωση Κυριών Δράμας φωτίζει με χρώμα πορτοκαλί το «Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», έναν ξενώνα που διαθέτει δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα για την φιλοξενία άγαμων μητέρων, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Με πρωτοβουλία της Ένωσης, επίσης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση σε κεντρική γκαλερί της πόλης με θέμα τη βία κατά των γυναικών.

Στο Ηράκλειο, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει τοπικές ενέργειες ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων έναν αστικό συμβολικού χαρακτήρα αγώνα δρόμου ενός χιλιομέτρου με τη συμμετοχή περίπου 500 παιδιών που θα μεταφέρουν το μήνυμα Όχι στη Βία, καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις διαφορετικές μορφές κακοποίησης και πώς μπορεί να πει κανείς Όχι στην κακοποίηση, καθώς και διαδικτυακή εκδήλωση με σχολεία για τη βία στο διαδίκτυο. Ο χώρος που φιλοξενεί στα γραφεία του Σωματείου θα φωτιστεί, επίσης, με χρώμα πορτοκαλί.

Εκπρόσωποι των 12 φορέων που στηρίζουν την πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Νορβηγίας θα μοιραστούν τις σκέψεις τους στη διαδικυτακή εκδοχή της καμπάνιας #ΣταΠορτοκαλί, που θα τρέξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας από σήμερα και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2021.

 

 

Βία κατά των γυναικών: μια σκιώδης πανδημία

Το σύνολο των φορέων που ασχολούνται ενεργά με την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών κάνουν λόγο για μια σκιώδη πανδημία, καθώς όλοι οι δείκτες καταδεικνύουν αύξηση των κρουσμάτων βίας, κυρίως ενδοοικογενειακής βίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων που εφάρμοσαν πολλές κυβερνήσεις για τον έλεγχό της.

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου