Αποτροπιασμός με βίντεο που δείχνει κτηνώδες καψόνι σε στρατιωτική βάση της Αυστραλίας

Ένας πρώην εκπαιδευόμενο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας ανοίχτηκε πρόσφατα για τα «βασανιστήρια» που φέρεται να υπέστη στον κοινόχρηστο χώρο ενός στρατώνα, στο πλαίσιο «καψονιού» από μεγαλύτερο ηλικία «ιπτάμενο». Ένα ανατριχιαστικό βίντεο, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύει η Daily Mail, δείχνει τον Άλιστερ Φρεντς πεσμένο στο πάτωμα του στρατώτα της Βάσης Λάτσφορντ, κοντά στην Γουοντόνγκα της Βικτόρια, με μεγάλη ποσότητα μονωτικής ταινίας τυλιγμένης γύρω από τα χέρια του, τα πόδια του, το κεφάλι του και το στόμα του.

Κατά τη διάρκεια του κτηνώδους καψονιού που έλαβε χώρα πέρυσι και κράτησε περίπου 45 λεπτά, το μεγαλύτερο σε ηλικία στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησε και έσφιξε τον λαιμό του 21χρονου εκπαιδευόμενου, του έριξε σκόνη τσίλι στα μάτια, επιχείρησε να βάλει φωτιά στα μαλλιά του, έχυσε καυτό νερό από βραστήρα στο πρόσωπό του και πίεσε το γυμνό του πέος στο κεφάλι του ακινητοποιημένου άνδρα, σύμφωνα με την μαρτυρία του άνδρα και το οπτικό υλικό που κατέθεσε σε αυστραλιανό μέσο.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο δράστης (ο οποίος υπηρετεί κανονικά στην Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη ADF) μίλησε στο τηλέφωνο, έπειτα από λίγη ώρα διέκοψε την κλήση λέγοντας ότι «πρέπει να κλείσει επειδή βασανίζει τον Φρέντσι». Μιλώντας στην εκπομπή «7.30» του ABC ο κ. Φρεντς (που απολύθηκε για ιατρικούς λόγους από την ADF στο δεύτερο έτος της 6ετούς εκπαίδευσής του) εξήγησε ότι το καψόνι ξεκίνησε αρχικά ως αστείο, με τη συγκατάθεσή του, όμως σύντομα εξελίχθηκε σε κανονική επίθεση εκτός ελέγχου.

«Τους επέτρεψα να μου δέσουν τα χέρια και τα πόδια, αλλά πολύ γρήγορα βρέθηκα πλήρως ακινητοποιημένος... Ήμουν πολύ τρομαγμένος και φοβόμουν για τη ζωή μου. Ακόμα δυσκολεύομαι όταν μιλάω για εκείνη τη βραδιά. Δείτε το βίντεο. Μέχρι σήμερα έχω εφιάλτες για το περιστατικό και ξυπνάω με τρόμο τη νύχτα», είπε ο νεαρός στο ABC.

Σύμφωνα με τη μητέρα του νεαρού, που μίλησε επίσης στην εκπομπή, η κακοποίηση που υπέστη ο γιος της τον «λύγισε σωματικά και πνευματικά». «Ο γιος που επέστρεψε σπίτι δεν ήταν ο ίδιος με εκείνον που στείλαμε στην ADF... Όταν μου έδειξε το βίντεο, έμεινα άφωνη, δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Είναι κανονικό καψόνι και φαίνεται να είναι αποδεκτό».

Η ADF υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του κ. Φρεντς διερευνήθηκαν το 2020, όμως το βίντεο αποτελεί καινούργιο στοιχείο. «Ενθαρρύνουμε τον καταγγέλοντα να καταθέσει άμεσα στην αστυνομία τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή του για αυτού του είδους τη συμπεριφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Η αστυνομία της Βικτόρια, από τη μεριά της, σχολίασε ότι διερεύνησε αναφορές για ένα περιστατικό στον συγκεκριμένο στρατώνα αλλά δεν βρήκε αποδείξεις ότι διαπράχθηκε κάποιο ποινικό αδίκημα.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «7.30» μετά την προβολή του ρεπορτάζ χαρακτήρισε το βίντεο σοκαριστικό. «Κατανοώ πώς νιώθει ο Άλιστερ και η οικογένειά του. Θέλω να στείλω το ξεκάθαρο μήνυμα σε οποιονδήποτε εντός της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απολύτως μη αποδεκτή».

 

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων