Στους 27 νεκρούς ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου στη Μάγχη

Ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου πλεούμενου με μετανάστες ανοικτά του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, αναθεωρήθηκε στους 27 νεκρούς, ενώ δύο άνθρωποι διασώθηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χθες βράδυ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε σε 31 νεκρούς στο ναυάγιο αυτό.  Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους ζήτσε επίσης «έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών αρμοδίων για τη μεταναστευτική πρόκληση και δήλωσε ότι θα γίνουν όλα για να βρεθούν και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι» αυτού του δράματος.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Ντερμανέν δήλωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι διακινητές που έχουν «άμεση σχέση» με το ναυάγιο.

Πρόκειται για το χειρότερο ναυάγιο που έχει σημειωθεί στη Μάγχη από τις αρχές του έτους. Μέχρι σήμερα, συνολικά 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία.

Γάλλοι ψαράδες είπαν ότι περισσότεροι μετανάστες απ’ ότι συνήθως αναχώρησαν σήμερα από τα βόρεια παράλια της Γαλλίας, για να εκμεταλλευτούν τις καλές καιρικές συνθήκες στη Μάγχη, μολονότι τα νερά ήταν πολύ κρύα. Ένας ψαράς κάλεσε τις υπηρεσίες διάσωσης όταν είδε μια άδεια λέμβο και ανθρώπους να επιπλέουν, αναίσθητοι, στη θάλασσα.

Η Μάγχη είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές διαδρομές στον κόσμο και τα ρεύματα είναι δυνατά. Συχνά, οι υπερφορτωμένες λέμβοι μένουν μόλις και μετά βίας στην επιφάνεια και βρίσκονται στο έλεος των κυμάτων.

Ενώ η γαλλική αστυνομία εμποδίζει περισσότερες διελεύσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχουν περιορίσει μόνο εν μέρει τη ροή μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη Βρετανία, μια κατάσταση που έγινε μια από τις πολλές πηγές έντασης μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας.

Πηγή: protothema.gr

 

Δειτε Επισης

Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
LIVE/Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Δεκαπεντάχρονος ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα στο Σίδνεϊ
Νέο βίντεο από τη στιγμή που οι Φρουροί της Επανάστασης εκτοξεύουν drones και πυραύλους
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Συγγραφέας μεταφέρει την αγωνία των πολιτών στο Ισραήλ-«Η πλειοψηφία δεν επιθυμεί απάντηση στο Ιράν»
Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή οδηγούν σε πτώση τιμών πετρελαίου
«Ναι» στα αντίποινα από Ισραήλ, «όχι» σε κλιμάκωση-«Δεν θέλουμε εντάσεις, αλλά θα απαντήσουμε», προειδοποιεί το Ιράν