Το μήνυμα της Μέρκελ προτού ανοίξουν οι κάλπες-Η αναφορά στον Χέλμουτ Κολ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) κόμμα σε μια τελευταία κοινή προσπάθεια λίγο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής.

«Σε λιγότερο από 50 ώρες οι κάλπες θα έχουν κλείσει. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που παίρνουν πάντα την απόφαση για το τι θα ψηφίσουν την τελευταία στιγμή. Επομένως, καλούμαστε ξανά όλοι μαζί να αξιοποιήσουμε αυτές τις ώρες για να κερδίσουμε τις εκλογές», τόνισε στην τελευταία επίσημη κοινή προεκλογική συνάντηση του CDU και του CSU στο Μόναχο.

Η Μέρκελ υπενθύμισε τη γερμανική επανένωση συνδέοντάς την με τις εκλογές. «Ακόμα και τότε ήταν σαφές ότι δεν είναι αδιάφορο το ποιος κυβερνά», είπε.

«Ο μετέπειτα καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε πει κάποτε για το ευρώ ότι πρόκειται για έναν πρόωρο τοκετό. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Τέο Βάιγκελ και ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ τάχθηκαν όμως υπέρ της εισαγωγής του ευρώ. Αυτό ήταν σωστό με όλα τα προβλήματα που είχαμε για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ.

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθούν οι γερμανικές εκλογές, με τη διαφορά ανάμεσα σε Χριστιανική Ένωση και Σοσιαλδημοκράτες να μαρτυρά το ντέρμπι που πρόκειται να ξεκινήσει, με το τέλος της θητείας της Άνγκελα Μέρκελ.

Δύο ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρεί το προβάδισμά του, ωστόσο η διαφορά από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει πλέον περιοριστεί στη μία μονάδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Allensbach για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το SPD χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 26%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν 0,5 και φθάνουν στο 25%.

Οι Πράσινοι κερδίζουν επίσης μισή μονάδα και ανεβαίνουν στο 16% και ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 10,5% (+0,5), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10% (-1) και η Αριστερά με 5% (-1).

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία