Η Επίτροπος Κυριακίδου χαιρετίζει τη γνωμάτευση του ECDC για την τρίτη δόση

H Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, χαιρέτησε την αποψινή γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) πως “η χορήγηση πρόσθετων δόσεων προτείνεται για την περαιτέρω προστασία των πλέον ευάλωτων, των ανοσοκατεσταλμένων και των ευπαθών ηλικιωμένων”, σημειώνοντας ωστόσο ότι “απαιτούνται περισσότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις επαναληπτικές δόσεις στον γενικό πληθυσμό”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας, μετά την ανακοίνωση του ECDC δήλωσε τα εξής: “Χαιρετίζω τη σημερινή ανακοίνωση του ECDC, η οποία θέτει την επιστήμη ως την κατευθυντήρια αρχή για τα επόμενα βήματα των εκστρατειών εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19". 

“Η χορήγηση πρόσθετων δόσεων προτείνεται για την περαιτέρω προστασία των πλέον ευάλωτων, των ανοσοκατεσταλμένων και των ευπαθών ηλικιωμένων.” προσθέτει.

“Την ίδια ώρα εξακολουθούν να απαιτούνται περισσότερα δεδομένα σε ότι αφορά τις επαναληπτικές δόσεις στον γενικό πληθυσμό”, τονίζει η Επίτροπος.

Οπως αναφέρει, “ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεση μας συνεχίζουν να παρέχουν επαρκή και ισχυρή προστασία έναντι της νόσου. Ως εκ τούτου, θα πρέπει άμεσα να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού, για να επιτύχουμε τον πλήρη εμβολιασμό σε ολόκληρη την ΕΕ. Πρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τυχόν μελλοντικές μεταλλάξεις. Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρξει προετοιμασία για ενισχυμένα εμβόλια, εάν τα επιστημονικά δεδομένα στοιχεία υποδείξουν ότι κρίνεται αναγκαίο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ
Θέλει και η Τουρκία να στείλει πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
«Η γέφυρα μόλις κατέρρευσε»-Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας