BINTEO: Οι πύλες της κολάσεως στο Αφγανιστάν-Γυναίκες ικετεύουν στρατιώτες για βοήθεια

Το βίντεο που ανέβασε η Daily Mail αποτυπώνει το δράμα των Αφγανών και ειδικά των γυναικών στην Καμπούλ, καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Οι εικόνες των γυναικών να παρακαλούν τους στρατιώτες να τους επιτρέψουν να μπουν στα αεροπλάνα, συγκλονίζουν.

Γυναίκες με τα χέρια τους μέσα από τα σιδερένια κάγκελα, παρακαλούν τους αμερικανούς στρατιώτες, φωνάζοντας "έρχονται οι Ταλιμπάν". Εκλιπαρούν να τους πάρουν μαζί τους στα αεροπλάνα και να ξεφύγουν έτσι από τη φρίκη.

Το βίντεο κυκλοφορεί στους λογαριασμούς των αφγανικών κοινωνικών μέσων:

Ένα άλλο βίντεο γυρίστηκε στη βόρεια- στρατιωτική πλευρά του αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 25.000 άνθρωποι, ενώ άλλα βίντεο αποκαλύπτουν το πώς οι φρουροί Ταλιμπάν πυροβολούν πάνω από τα κεφάλια ανδρών, γυναικών και παιδιών, καθώς είναι σκυμμένοι στο δρόμο τη νύχτα.

Εν τω μεταξύ, γράφει η εφημερίδα, όσοι προσπαθούσαν να μπουν στη νότια πλευρά του αεροδρομίου - όπου πιστεύεται ότι έχουν μαζευτεί άλλοι 25.000 - αντιμετώπισαν περιπολίες ενόπλων Ταλιμπάν, που βρίσκονταν στους δρόμους που οδηγούσαν στο αεροδρόμιο.

Αυτόπτες μάρτυρες στις πύλες του αεροδρομίου είπαν ότι πολύ λίγα άτομα επιτρεπόταν να περάσουν, με δεκάδες να προσπαθούν να περάσουν την πύλη κάθε φορά που άνοιγε - προκαλώντας τον νευρικό φύλακα, ο οποίος πυροβολούσε στον αέρα.

Πηγή στο αεροδρόμιο είπε στη MailOnline, ότι κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να μπουν ακόμα και σήμερα στην πίστα προσγείωσης, μεταφέρουν έγγραφα, κυρίως για κοντινές χώρες του Κόλπου, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία ήταν τρομοκρατημένοι πολίτες χωρίς χαρτιά, που απλά ελπίζουν να φύγουν από τη χώρα.

Με τους μαχητές των Ταλιμπάν να παρέχουν πλέον μόνοι αυτοί ουσιαστικά ασφάλεια στο αεροδρόμιο. άλλες πηγές ανέφεραν στην MailOnline, ότι μεταφραστές και άλλοι με νόμιμα έγγραφα φοβούνται πάρα πολύ να διακινδυνεύσουν να φτάσουν στον διάδρομο - φοβούμενοι ότι οι ισλαμιστές θα τους απομακρύνουν.

Ταλιμπάν χτύπησαν το πλήθος με ραβδιά

Κάποιοι που παραμένουν στις πύλες είπαν πώς ποδοπατήθηκαν. Άλλοι είπαν ότι μαχητές των Ταλιμπάν χτύπησαν το πλήθος με ραβδιά, σχοινιά με κόμπους και κοντάκια τουφεκιών.

Σε ένδειξη πόσο τραγική έχει γίνει η κατάσταση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι αναγκάστηκε να παραδεχτεί την Τρίτη, ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όλοι οι κάτοχοι βίζας θα μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, πριν αποσυρθούν όλα τα στρατεύματα στις 31 Αυγούστου.

Πηγή: thetoc.gr

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία