Σάββατο 24 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αγωνία στη Βρετανία-Το 99% των κρουσμάτων προέρχεται από την ινδική μετάλλαξη

  18/06/2021 22:00
Αγωνία στη Βρετανία-Το 99% των κρουσμάτων προέρχεται από την ινδική μετάλλαξη

Αγωνία στη Βρετανία-Το 99% των κρουσμάτων προέρχεται από την ινδική μετάλλαξη

  18/06/2021 22:00

Μαζί με τα κρούσματα αυξάνεται και η ανησυχία των ειδικών στη Βρετανία για την ινδική μετάλλαξη, η οποία διασπείρεται με ταχύτατο ρυθμό.

Σε μία μόλις εβδομάδα, οι μολύνσεις από το ινδικό στέλεχος αυξήθηκαν κατά 80% και σχεδόν 76.000 πολίτες στη Βρετανία έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής από τη μετάλλαξη.

Σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού συστήματος υγείας, η ινδική παραλλαγή επικρατεί σε τέτοιο βαθμό που  εντοπίζεται στο 99% των κρουσμάτων στη Βρετανία.

Η αναζωπύρωση του ιού στη χώρα προκαλείται, όπως έχει διαπιστωθεί, από νέους ανεμβολιάστους ανθρώπους οι οποίοι μολύνονται από τη μετάλλαξη.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας της μόλυνσης από την ινδική μετάλλαξη αυξήθηκε στους 806 από 383, σε μία εβδομάδα υπερδιπλασιάστηκε δηλαδή.

Μόνο όμως ένας στους δέκα από τους πλήρως εμβολιασμένους  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την προσβολή από τη μετάλλαξη, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα εμβόλια προστατεύουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ινδική μετάλλαξη είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική που επικράτησε τον χειμώνα και αύξησε σημαντικά τα κρούσματα στη Βρετανία.

Τώρα η ινδική μετάλλαξη έχει ανατρέψει τα δεδομένα, με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, να ανακοινώνει την αναβολή της ολικής επαναφοράς στην κανονικότητα για τις 19 Ιουλίου, από τις 21 Ιουνίου που ήταν προγραμματισμένο αρχικά να γίνει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας