Σε Τουρκία και Λίβανο ταξιδεύει ο Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία και τον Λίβανο από σήμερα, 17 Ιουνίου, έως την Κυριακή, 20 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ εκπροσωπεί την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής της Πλατφόρμας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), την οποία διοργανώνει ο Πρόεδρος Ερντογάν, ως απερχόμενος πρόεδρος της SEECP, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κορυφής της SEECP, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν νέες προσεγγίσεις και λύσεις για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Στο περιθώριο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski και τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani.

Την Παρασκευή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ θα παρευρεθεί στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας, όπου θα συμμετάσχει στο πάνελ για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση "Προσεγγίσεις για Παγκόσμιες Λύσεις".

Θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, της Βενεζουέλας, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος  θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στον Λίβανο εξ ονόματος της ΕΕ, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, η οποία πάσχει από πολλές κρίσεις. Η επίσκεψή του έρχεται σε μια στιγμή που η λιβανέζικη πολιτική ηγεσία πρέπει επειγόντως να σχηματίσει Κυβέρνηση και να εφαρμόσει βασικές μεταρρυθμίσεις. Θα παραδώσει βασικά μηνύματα στην ηγεσία του Λιβάνου και θα μεταδώσει την αλληλεγγύη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ζεζέπ Μπορέλ θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες του Λιβάνου, καθώς και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Michel Aoun, τον Πρωθυπουργό, Χασάν Ντιάμπ, τον Υποψήφιο πρωθυπουργό, Saad Hariri , τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας, Zeina Akar Adra  και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Nabih Berri.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Αυτό είναι το σχέδιο του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Ράφα
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Προειδοποιεί η Ρωσία-«Αν πάρετε τα περιουσιακά στοιχεία μας, έχουμε μια απάντηση που θα πονέσει»
Το TikTok βρίσκει απέναντί του και την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ποια υπηρεσία του πρόκειται να απαγορευτεί
Οι πλημμύρες άλλαξαν τον χάρτη του Ντουμπάι-Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες