Είδε με θετικό μάτι τη σύνοδο με Μπάιντεν η ΕΕ

"Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μας διαβεβαίωσε ότι η Αμερική επέστρεψε και τον πιστεύουμε", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - ΗΠΑ που διεξήχθη σήμερα στις Βρυξέλλες παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν την ανανεωμένη δέσμευση των Αμερικανών. Και νομίζω ότι η πολύ εντατική συνεδρία μας ήταν πολύ καλή και πολλά υποσχόμενη", επεσήμανε ο Σ.Μισέλ.

"Οι ομάδες μας συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς ομολόγους τους για να προετοιμαστούν για αυτήν τη σύνοδο κορυφής, αλλά και για να μας επιτρέψουν να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός σήμερα, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας για την προώθηση των κοινών αξιών μας", τόνισε ο Σ. Μισέλ, μιλώντας στον Τύπο μετά το πέρας της Συνόδου.

"Έχουμε, νομίζω, αρκετά ξεκάθαρη άποψη για το μέλλον, είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε έναν συνεργάτη", επεσήμανε και σημείωσε ότι "είμαστε στη λειτουργία της ακρόασης, ακούμε ο ένας τον άλλον και μπορούμε να δούμε τον δρόμο μας προς τα εμπρός για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις λύσεις και το αμοιβαίο όφελος".

Ο Πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι "μοιραζόμαστε μια μακρά ιστορία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαμορφώσαμε μεγάλο μέρος του περασμένου αιώνα και τώρα ήρθε η ώρα να διαμορφώσουμε και αυτόν τον αιώνα. Είπα ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να οικοδομήσουν ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο για τη Συμμαχία μας, και έναν καλύτερο κόσμο. Και θέλουμε να εργαστούμε αμέσως. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε μια στρατηγική συζήτηση τον περασμένο Δεκέμβριο, σχετικά με τη διατλαντική μας σχέση. Φιλοξενούσαμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν σε μια εικονική συνάντηση τον Μάρτιο και στη συνέχεια οι ομάδες μας δούλεψαν και διαπραγματεύθηκαν πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες και ώρες για να μετατρέψουμε τις προθέσεις μας σε πολύ συγκεκριμένες και λειτουργικές αποφάσεις. Και το αποτέλεσμα είναι μια ευρεία κοινή δήλωση", εξήγησε ο Σ. Μισέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Πορτογαλία κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν για την κατάσχεση πλοίου στον Κόλπο
Διοικητή της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσε σε αεροπορική επιδρομή ο IDF
Ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο ήταν οργισμένος επειδή «δεν μπορούσε να βρει κοπέλα»
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Αγνώριστο το Ντουμπάι-Πλημμύρισαν δρόμοι από την κακοκαιρία
Σοκ στην Κοπεγχάγη με τη φωτιά στο Παλιό Χρηματιστήριο-«Είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων»
Η ρίζα της αντιπαλότητας με το Ισραήλ-Οι σύμμαχοι της Τεχεράνης, τα πυρηνικά και η Χαμάς
Αραβικές ΜΚΟ στο Ισραήλ διερευνώνται για οικονομικές συναλλαγές με Χαμάς
Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν
Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις