Τετάρτη 28 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καλίν και Σάλιβαν συζήτησαν και το Κυπριακό σε τηλεφωνική συνομιλία

  12/06/2021 20:51
Καλίν και Σάλιβαν συζήτησαν και το Κυπριακό σε τηλεφωνική συνομιλία

Καλίν και Σάλιβαν συζήτησαν και το Κυπριακό σε τηλεφωνική συνομιλία

  12/06/2021 20:51

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων, που συζήτησαν κατά την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν. Η συνομιλία έγινε πριν από το κρίσιμο ραντεβού της Δευτέρας μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Συρία, Λιβύη, Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρο. Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της διμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και των θεμάτων που θα συζητηθούν. 

Κατά την επικοινωνία των κ. Καλίν και Σάλιβαν τονίστηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ πρέπει να βελτιωθούν, να υπάρξει θετική ατζέντα και να επικεντρωθούν στη στρατηγική συνεργασία. Συμφωνήθηκε ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας