Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η σύζυγος του Ελ Τσάπο δήλωσε «ένοχη» σε τρεις κατηγορίες για ναρκωτικά

  10/06/2021 19:39
Η σύζυγος του Ελ Τσάπο δήλωσε «ένοχη» σε τρεις κατηγορίες για ναρκωτικά

Η σύζυγος του Ελ Τσάπο δήλωσε «ένοχη» σε τρεις κατηγορίες για ναρκωτικά

  10/06/2021 19:39

Ένοχη για τρεις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών, που σχετίζονται με το καρτέλ του συζύγου της δήλωσε σήμερα η σύζυγος του Ελ Τσάπο, Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον.

Η εξέλιξη έρχεται δύο χρόνια αφότου ο Ελ Τσάπο καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 30 χρόνια για συμμετοχή σε συνεχιζόμενη εγκληματική επιχείρηση, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων ως αρχηγός του καρτέλ Σιναλόα.

Όπως ομολόγησε, είχε «τη μικρότερη συμμετοχή» στη διεύθυνση του καρτέλ. Σύμφωνα με τους New York Times πάντως, η διευθέτηση δεν απαιτεί τη συνεργασία της με τις αμερικανικές αρχές.

Είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο

Η Αϊσπούρο, πρώην εστεμμένη των καλλιστείων, συνελήφθη τον Φεβρουάριο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντούλες της Ουάσινγκτον. Οι αρχές της απήγγειλαν κατηγορίες για συνωμοσία για τη διακίνηση 5 κιλών και άνω κοκαΐνης, ενός κιλού και άνω ηρωίνης, 500 γραμμαρίων και άνω μεταμφεταμίνης και 1.000 κιλών και άνω κάνναβης. Επίσης, κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον Γκούζμαν στη διακίνηση ναρκωτικών την περίοδο 2012-2014 αναμεταδίδοντας μηνύματα, ενώ στη συνέχεια του παρέδιδε μηνύματα, καθώς τον επισκεπτόταν σε φυλακή του Μεξικό, μετά τη σύλληψή του, τον Φεβρουάριο του 2014. Παράλληλα, κατηγορείται ότι τον βοήθησε στην απόδραση του 2015.

El Chapo's wife, Emma Coronel Aispuro, arrested on drug trafficking charges at Dulles Airport

Η Αϊσπούρο έχει διπλή υπηκοότητα, των ΗΠΑ και του Μεξικού,  είναι εκτός από νικήτρια καλλιστείων, φοιτήτρια δημοσιογραφίας και μητέρα διδύμων με τον Ελ Τσάπο. Όπως έχει αναφέρει σε αμερικανικά ΜΜΕ, είχαν συναντηθεί σε χορό, όταν ήταν 17 χρονών και αυτός 49.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας