Συγκλονίζει ο 5χρονος Εϊτάν από την τραγωδία με το τελεφερίκ-«Πού είναι οι γονείς μου»

Ο 5χρονος Eitan Biran είναι ο μοναδικός επιζών από την πτώση του τελεφερίκ στην Ιταλία, η οποία στοίχησε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους οι γονείς και ο αδερφός του 5χρονου. Οπως ανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται το παιδί, σύντομα ο Εϊτάν αναμένεται να βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 5χρονος, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα ήταν σε κώμα, καθώς βρισκόταν στην καμπίνα του τελεφερίκ που "γκρεμίστηκε" κοντά στη λίμνη Ματζιόρεα στην Ιταλία, ξύπνησε και αναζητεί τους δικούς του, που όμως, είναι νεκροί.

Ο μικρός Ισραηλινός και μοναδικός επιζών από το πολύνεκρο δυστύχημα στις ιταλικές Άλπεις ήταν στην εντατική για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, αλλά τώρα αναπνέει χωρίς τεχνητά μέσα, αν και εξακολουθεί να μην μπορεί να μιλήσει εύκολα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, όταν ο 5χρονος ξύπνησε είδε στο πλάι του να κάθεται η 41χρονη θεία του, Aya, στην οποία και μίλησε για πρώτη φορά: «Έχω πονόλαιμο» ήταν τα πρώτα του λόγια, ενώ στη συνέχεια ρώτησε για το πού βρίσκεται και γιατί ήταν εκείνη εκεί.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν του έχουν πει τα θλιβερά μαντάτα ότι η 26χρονη μητέρα του Tal, ο 30χρονος πατέρας του Amit, ο μόλις 2 ετών μικρός αδελφός του Tom, ο 81χρονος παππούς του Yitzhak Cohen, και η 71χρονη γιαγιά του Barbara Koninsky είναι όλοι νεκροί.

Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου, Giovanni La Valle, δήλωσε στη Bild: «Μερικές φορές ο Eitan ρωτά για τους γονείς του, ενώ η θεία του παραμένει συνέχεια στο πλευρό του. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους διασώστες στην τραγωδία, έχουν αφήσει δώρα για το νεαρό αγόρι, ενώ τρεις οικογένειες έχουν επίσης προσφερθεί να τον υιοθετήσουν μόλις αναρρώσει.

Να σημειωθεί πως η εισαγγελία του Μιλάνο έχει ανακοινώσει πως έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα, ανάμεσά τους και του ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ.

Άγνωστοι άνθρωποι, μαζί και ένας από τους διασώστες, έχουν αφήσει δώρα για τον Εϊτάν, ενώ τρεις οικογένειες έχουν, επίσης, προσφερθεί να τον υιοθετήσουν μετά την τραγωδία.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών