Νετανιάχου: Εξαιρετική επιτυχία η επιχείρηση στη Γάζα, η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετική επιτυχία» την επίθεση του στρατού εναντίον παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων, ανάμεσα τους η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.

«Πετύχαμε τους στόχους της επιχείρησης εξαιρετικά», δήλωσε ο Νετανιάχου σε δημοσιογράφους στο γενικό επιτελείο του στρατού στο Τελ Αβίβ το οποίο επισκέφθηκε για να ευχαριστήσει τους αξιωματικούς για την επιτυχία τους, έπειτα από 11 ημέρες πολύνεκρων εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της ισλαμιστικής Χαμάς που διοικεί στη Γάζα.

«Η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση. «Εξοντώσαμε περισσότερους από 200 τρομοκράτες, μεταξύ τους 25 υψηλόβαθμα στελέχη». «Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τα πάντα, ούτε η Χαμάς, αλλά όλα όσα πετύχαμε θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου», υποσχέθηκε.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός απείλησε τη Χαμάς με «νέους κανόνες του παιχνιδιού» σε περίπτωση μελλοντικής στρατιωτικής δράσης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των πλευρών. Το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά σε νέες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός. «Αλλάξαμε την εξίσωση όχι μόνο όσον αφορά την επιχείρηση, αλλά και όσον αφορά το μέλλον», είπε.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον Νετανιάχου, ο Υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, διαβεβαίωσε ότι όλοι οι «επιχειρησιακοί στόχοι επιτεύχθηκαν». «Καταφέραμε πολύ σκληρό πλήγμα στη Χαμάς», δήλωσε ο Γκαντζ. «Μειώσαμε τις δυνατότητές της και τη φέραμε χρόνια πίσω».

Με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, το Ισραήλ και η Χαμάς ενέκριναν το απόγευμα της Πέμπτης την εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 243 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 66 παιδιών και πολλών μαχητών της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, και δώδεκα νεκρούς στο Ισραήλ -- ανάμεσά τους ένα εξάχρονο παιδί, μια 16χρονη έφηβη και ένας στρατιώτης. «Εάν η Χαμάς νομίζει ότι θα δεχόμαστε να μας πυροβολεί, κάνει λάθος», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα