H Βρετανία ξεκίνησε κλινική δοκιμή με «ενισχυτικές» δόσεις από 7 διαφορετικά εμβόλια

Η Βρετανία ξεκίνησε μια πανεθνική μελέτη σήμερα, προκειμένου να ερευνήσει εάν το να χορηγήσει μια τρίτη, «ενισχυτική» δόση εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού θα ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό στο να παραταθεί η ανοσοποιητική προστασία κατά της COVID-19.

Η κλινική δοκιμή, με τη συμμετοχή σχεδόν 3.000 ανθρώπων, όπως είναι ο στόχος, θα εξετάσει επτά διαφορετικά εμβόλια κατά της COVID-19, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές και βρίσκονται σε ευρεία χρήση και άλλα παραμένουν υπό ανάπτυξη.

Βρετανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας «ενισχυτικής» εκστρατείας εμβολιασμών πριν από τον χειμώνα, έπειτα από τον αρχικό στόχο ανοσοποίησης με τον προγραμματισμό των δύο δόσεων των εμβολίων για ολόκληρο τον ενήλικο πληθυσμό έως το καλοκαίρι.

Φαρμακευτικές εταιρείες, όπως και ορισμένοι φορείς χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, έχουν επίσης αναφέρει πως ενισχυτικά ή ακόμη και ετήσια εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού ενδεχομένως θα χρειαστούν. Όμως, κάποιοι ειδικοί στον τομέα της υγείας ήγειραν ερωτήματα εάν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί είναι αναγκαίοι.

Τα εμβόλια που θα αξιολογηθούν είναι τα Pfizer, AstraZeneca και Moderna κατά της COVID-19, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται στη Βρετανία, αλλά και τα εμβόλια από τις Johnson & Johnson, Novavax, Valneva και CureVac, για τα οποία η Βρετανία έχει συνάψει συμφωνίες προμήθειας για το μέλλον.

Θα χορηγηθούν ως τρίτη δόση σε ανθρώπους που έχουν λάβει ήδη δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer ή AstraZeneca, με τα πρώτα τα αποτελέσματα να αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

«Τα δεδομένα από αυτήν την πρώτη παγκοσμίως κλινική δοκιμή θα βοηθήσουν να διαμορφώσουμε τα σχέδια για το ενισχυτικό πρόγραμμά μας αργότερα αυτόν τον χρόνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/bretania-kliniki-dokimi-enishytikes-doseis-7-embolia

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα