Δευτέρα 21 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί ο Ερντογάν να λάβει άμεσα μέτρα για Ιερουσαλήμ

  14/05/2021 17:22
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί ο Ερντογάν να λάβει άμεσα μέτρα για Ιερουσαλήμ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί ο Ερντογάν να λάβει άμεσα μέτρα για Ιερουσαλήμ

  14/05/2021 17:22

«Κράτος τρομοκράτη που τα βάζει με γυναίκες και παιδιά» χαρακτήρισε το Ισραήλ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για τον εορτασμό του Μπαϊραμιού, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι “μπήκαμε στο μπαϊράμι πικραμένοι λόγω των επιθέσεων στα Παλαιστινιακά εδάφη που γίνονται εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ, αλλά που εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες του ραμαζανιού”.

“Είμαστε προβληματισμένοι, ανησυχούμε. Είμαστε και λυπημένοι και θυμωμένοι με τη σκληρότητα του Ισραήλ, ενός κράτους τρομοκράτη το οποίο τα βάζει με παιδιά, γυναίκες και καταπιεσμένους. Για την Τουρκία αυτό το θέμα είναι ζήτημα αρχής. Με τον ίδιο τρόπο που στηρίξαμε χθες τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν έναντι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενεργούμε και σήμερα απέναντι στις διώξεις στην Ιερουσαλήμ και τις παλαιστινιακές πόλεις. Με τον ίδιο τρόπου που δεν επιτρέψαμε τον τρομοκρατικό διάδρομο στη Συρία, με τον ίδιο τρόπο αντιστεκόμαστε σε εκείνους που απλώνουν τα χέρια τους στο τζαμί Αλ Ακσά. Ακριβώς όπως δεν επιτρέψαμε τη διχοτόμηση της Λιβύης πέρσι, και δεν συνηγορήσαμε στην εγκατάλειψη της Σομαλίας την ώρα που όλοι γύρισαν την πλάτη τους, όπως δεν συμφωνήσαμε στην προσάρτηση της Κριμαίας, όπως υψώσαμε τη φωνή μας για τη βία που διαπράχθηκε στο παρελθόν στη Βοσνία, ακόμη και αν ολόκληρος ο κόσμος σήμερα κλείσει τα μάτια του απέναντι στο Ισραήλ, εμείς δεν θα δεχτούμε τη σκληρότητά του”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συνομίλησε με 19 Προέδρους χωρών εξασκώντας διπλωματία και είδε ότι οι συνομιλητές του εξέφρασαν παρόμοια αισθήματα με εκείνα της Τουρκίας για το θέμα της διένεξης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. “Όσοι υποστηρίζουν την αιματοχυσία του Ισραήλ ή μένουν σιωπηλοί λόγω πολιτικών ή ιδεολογικών υπολογισμών πρέπει να γνωρίζουν ότι μια μέρα θα έρθει και η σειρά τους”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εάν δεν σταματήσουμε τι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ, όλοι θα βρεθούν στον στόχο αυτής της βάναυσης νοοτροπίας. Αυτό το κράτος-τρομοκράτης το οποίο προσπάθησε να λεηλατήσει μια πόλη όπως η Ιερουσαλήμ, η οποία περιέχει τα ιερά μέρη των Μουσουλμάνων, των Χριστιανών και των Εβραίων, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Η Ιερουσαλήμ αποτελεί κοινή κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας, πέρα από εστία τριών θρησκειών. Γι' αυτό λέμε ότι η  Ιερουσαλήμ είναι ο κόσμος ολόκληρος. Είναι χρέος τιμής για την ανθρωπότητα να αντιστέκεται στις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον των παλαιστινιακών πόλεων".

"Καλούμε όλους, κάθε κράτος, κάθε θεσμό, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις ή τις καταβολές τους, να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό. Είναι επιτακτικό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ. Εάν ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης δεν λάβει συγκεκριμένη και αποτελεσματική στάση, θα αρνηθεί την ύπαρξή του. Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε και να αυτο-θυσιαστούμε για οποιαδήποτε πρωτοβουλία ξεκινήσει προς αυτή την κατεύθυνση στον ΟΗΕ. Ό,τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει αμέσως”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας