Τρίτη 28 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τέλος τα κόκκινα φώτα από το κέντρο του Άμστερνταμ-Τα σχέδια για 5ώροφο ερωτικό κέντρο

  07/05/2021 10:03
Τέλος τα κόκκινα φώτα από το κέντρο του Άμστερνταμ-Τα σχέδια για 5ώροφο ερωτικό κέντρο

Τέλος τα κόκκινα φώτα από το κέντρο του Άμστερνταμ-Τα σχέδια για 5ώροφο ερωτικό κέντρο

  07/05/2021 10:03

Ένα πενταώροφο «ερωτικό κέντρο» ετοιμάζεται να χτίσει το Άμστερνταμ σε μια προσπάθεια καθαρισμού και μετεγκατάστασης της φημισμένης περιοχής με τα κόκκινα φώτα.

Τα σχέδια για το κτίριο των 5.000 τετραγωνικών μέτρων έξω από την πόλη έχουν περιγραφεί σε ένα έγγραφο που υποβλήθηκε στο συμβούλιο από τη δήμαρχο Φέμκε Χάλσεμα. Η δήμαρχος ελπίζει να μεταφέρει και να συρρικνώσει την περιοχή με τα κόκκινα φώτα από τα σοκάκια του Σίνγκελ στο Άμστερνταμ, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κέντρο έξω από τον κεντρικό κόμβο. Το ερωτικό αυτό κέντρο θα περιλαμβάνει 100 μικρά δωμάτια, δύο μπαρ και έναν «ερωτικό χώρο ψυχαγωγίας», συμπεριλαμβανομένου ενός strip club, σύμφωνα με την Guardian.

Γιατί θέλει να μεταφέρει τους εργαζόμενους του σεξ εκτός πόλης;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόλη αναζητά έναν εμπορικό συνεργάτη για την επιχείρηση, η οποία έρχεται ως μέρος των σχεδίων για την μετατροπή του κέντρου του Άμστερνταμ σε πιο βιώσιμο για τους ντόπιους. Τον Ιανουάριο, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τα σχέδια της Χάλσεμα για το κλείσιμο μερικών βιτρινών στην περιοχή με τα κόκκινα φώτα του Άμστερνταμ, τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος γύρω από τις αποβάθρες.

Υπάρχουν 9 πιθανές τοποθεσίες για το ερωτικό κέντρο εκτός πόλης, το οποίο θα έχει μόνο μία είσοδο σε μια προσπάθεια να κάνει τους σεξουαλικούς εργαζόμενους να αισθάνονται πιο ασφαλείς, σύμφωνα με το Het Parool. Το έγγραφο που στάλθηκε στο συμβούλιο αναφέρει ότι το νέο κτίριο θα έχει χώρο για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ενδέχεται να έχει τιμή εισόδου για να αποφευχθεί η «προσέλκυση» τουριστών στο De Wallen, όπου βρίσκεται τώρα η περιοχή με τα κόκκινα φώτα.

Η δήμαρχος ελπίζει επίσης να βελτιώσει τα δικαιώματα και τις συνθήκες για τους εργαζόμενους του σεξ, να καθαρίσει το ιστορικό κέντρο της πόλης και να μειώσει την εμπορία ανθρώπων και την εγκληματικότητα.

Ωστόσο, στα σχέδια αυτά υπήρξαν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στον κλάδο αυτό, με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Prostitusi Information Center, που ιδρύθηκε από την πρώην σεξουαλική εργαζόμενη Μαρίσκα Μαζούρ, να εκφράζει τις ανησυχίες της. Έγραψε στο Twitter: «Πολλοί σεξουαλικοί εργαζόμενοι στο De Wallen δεν θέλουν να πάνε σε ένα ερωτικό κέντρο, θέλουν να κρατήσουν ανοιχτά τα παράθυρα στην περιοχή με τα κόκκινα φώτα. Πολλοί κάτοικοι επίσης. Οι εργαζόμενοι του σεξ κατηγορούνται διαρκώς για ενόχληση αλλά δεν προκαλούν».

Εκτός όμως από το ερωτικό κέντρο, εξετάζεται επίσης η μείωση του αριθμού των coffee shops που πωλούν κάνναβη και την απαγόρευση του σερβιρίσματος κάνναβης στους τουρίστες, μια κίνηση που είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τοπικούς συμβούλους.

Πηγή: iefimerida.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας