Ο Ιμάμογλου κατηγορείται για ασέβεια επειδή περπατούσε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη

Για ασέβεια στο τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή επειδή περπατούσε με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη του, κατηγορείται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Εισαγγελέας ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει ότι “ο παραλογισμός συνεχίζεται”. Ο Τούρκος Υφυπουργός Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί υποστήριξε πως διόρισαν επιθεωρητή όπως για κάθε ζήτημα που φτάνει από τον εισαγγελέα ως θέμα ρουτίνας. 

Το περιστατικό συνέβη πριν από ένα χρόνο όταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε δημάρχους του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Η έρευνα ωστόσο ξεκίνησε ένα χρόνο μετά έπειτα από καταγγελία στον εισαγγελέα, ο οποίος και την αξιολόγησε θετικά.

“Ο παραλογισμός συνεχίζεται. Τι να κάνουμε”, δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους σήμερα να σχολιάσει τη νέα εξέλιξη. “Τώρα ρωτάω την ιδιοφυΐα που ξεκίνησε αυτή την έρευνα, που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία, που έβαλε την υπογραφή του, που έδωσε την έγκρισή του. Κάθε φορά που θα βλέπετε κάποιον στο δρόμο να περπατάει με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη θα τον καταγγέλλεται για προσβολή; Αυτή θα είναι η απάντηση. Δηλαδή, δεν ξέρω, μπροστά από τα μνήματα, μπροστά από ένα μνημείο…Στον παππού μου άρεσε να περπατάει με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη. Στην Μαύρη Θάλασσα οι άνθρωποι όταν περπατάνε στην ανηφόρα συνηθίζουν να έχουν τα χέρια τους δεμένα στην πλάτη. Αυτό τους διασφαλίζει και δύναμη και ισορροπία. Εάν όλοι στην Κωνσταντινούπολη περπατούσαν έτσι θα καταθέταμε ποινικές καταγγελίες εναντίον όλων; Τι γελοίο. Η μόνη τους έγνοια είναι να πολεμήσουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου”, είπε.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί δήλωσε πως το αίτημα έφτασε από τον εισαγγελέα και πως για κάθε αίτημα διορίζεται επιθεωρητής για διεξαγωγή έρευνας. “Το αίτημα στάλθηκε σε μας, επομένως είναι ένα θέμα ρουτίνας όπως κάθε θέμα το οποίο μας στέλνει ο εισαγγελέας”, ανέφερε.

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα