Πάνω από 1,25 εκ. διεθνώς χάνουν τη ζωή τους σε οδικές συγκρούσεις

Πάνω από 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο σε οδικές συγκρούσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3500 ανθρώπινες ζωές καθημερινά ενώ οι περισσότεροι είναι νέοι, ηλικίας  έως 29 ετών, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, σε σχετική επιστολή που απέστειλε, καλεί τα οργανωμένα σύνολα, τις  εταιρείες, τα πανεπιστήμια, τις τοπικές Αρχές και την κοινωνία των πολιτών όπως εγγραφούν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στη Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας μέσω του συνδέσμου https://webgate.ec.europa.eu/multisite/ersc/content/new-log-process_en.

Πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να γίνει «στο πλαίσιο των συνεχόμενων προσπαθειών που καταβάλλουν το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων  και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας στην επίτευξη του στόχου της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των οδικών θανάτων κατά 50% μέχρι το 2030».

Ο Υπουργός Μεταφορών σημείωσε το γεγονός ότι στην Κύπρο, «στη βάση των επιδιώξεων του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, προωθούνται μέτρα ώστε να βελτιωθούν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας».

Είπε ότι «η αποστολή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας είναι να ενθαρρύνει περαιτέρω τη νοοτροπία της οδικής ασφάλειας και να βελτιώσει την κοινή γνώση σχετικά με τα αίτια των οδικών συγκρούσεων και τη δημιουργία προληπτικών μέτρων και λύσεων».

Στην επιστολή του ο Γιάννης Καρούσος, αναφέρει ότι «το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας αλλά και εγώ προσωπικά, προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας στις προσπάθειες μας σε ό,τι αφορά την ευαισθητοποίηση στα θέματα της οδικής ασφάλειας, θέτοντας παράλληλα την οδική ασφάλεια ως βασικό μέρος του βιώσιμου κοινωνικού εκσυγχρονισμού που είναι απαραίτητα  για να μας οδηγήσουν στο ‘ Όραμα μηδέν’».  

Τέλος, καλεί όλους όσοι θα υπογράψουν τη Χάρτα «όπως προβούν και σε σχετική ανάρτηση στο #EuropeanRoadSafety Charter στο #Cyprus και στο #visionzero».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα