Αρνήθηκαν την πρόσβαση στους γιατρούς του Ναβάλνι στο νοσοκομείο της φυλακής

Την έλλειψη πρόσβασης στον Αλεξέι Ναβάλνι, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της φυλακής κατήγγειλε ομάδα γιατρών, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού γιατρού του.

Ο 44χρονος Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου. Η ιατρική του ομάδα έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται ραγδαία και ο ίδιος κινδυνεύει «ανά πάσα στιγμή» να πεθάνει.

Η ρωσική υπηρεσία φυλακών, η οποία έχει επανειλημμένως εμποδίσει τους γιατρούς του να τον επισκεφθούν, τον μετέφερε χθες από τις φυλακές της περιοχής Βλαντίμιρ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στο νοσοκομείο μια άλλης φυλακής της ίδιας περιοχής.

Οι απόπειρες ομάδας γιατρών, ανάμεσά τους και η προσωπική του γιατρός Αναστάζια Βασίλιεβα, να τον επισκεφθούν απορρίπτονται.

Σήμερα το πρωί η ιατρική ομάδα εμποδίστηκε και πάλι να τον δει και κλήθηκε να προσπαθήσει εκ νέου αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Αυτό είναι τεράστια ασέβεια σε ανθρώπους που ήρθαν για να εκπληρώσουν το καθήκον τους σε ανθρώπινο επίπεδο, το καθήκον του γιατρού είναι να βοηθάει τον ασθενή. Μιλάμε τώρα μόνο για υγεία και ζωή», δήλωσε η Βασίλιεβα στο AFP έξω από την φυλακή.

Επετράπη η είσοδος στους δικηγόρους του

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι επίσης μετέβησαν σήμερα στην φυλακή και σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του AFP που ήταν παρών, τους επιτράπηκε η είσοδος. Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή 2,5 ετών για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Συνελήφθη στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα.Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι δεν έχει δει κάποιες αποδείξεις ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και τον έχει χαρακτηρίσει ανατρεπτικό στοιχείο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας.

Ο γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των αρχών της φυλακής, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, να του παράσχουν επαρκή ιατρική φροντίδα για έντονους πόνους στο πόδι και την πλάτη.

Η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις φυλακές ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του 44χρονου αντιπολιτευόμενου πολιτικού είναι ικανοποιητική και ότι εξετάζεται από γιατρό σε καθημερινή βάση.

Σε διαδηλώσεις αύριο καλούν οι συνεργάτες του

Οι συνεργάτες του έχουν καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν αύριο-ημέρα κατά την οποία ο πρόεδρος Πούτιν θα εκφωνήσει την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους- διαμαρτυρόμενοι για την μεταχείρισή του από τις σωφρονιστικές αρχές.

Οι αρχές της Μόσχας όμως ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν έχουν δώσει άδεια για τις διαδηλώσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Οι ρωσικές αρχές έχουν και στο παρελθόν διαλύσει διαδηλώσεις και συλλάβει χιλιάδες διαδηλωτές. Και αυτή τη φορά έχουν προειδοποιήσει ότι οι σχεδιαζόμενες διαδηλώσεις είναι παράνομες και έχουν καλέσει τους πολίτες να μη συμμετάσχουν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία