Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία-Ο Ερντογάν ξεκίνησε να μοιράζει... πατάτες

  18/04/2021 19:51
Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία-Ο Ερντογάν ξεκίνησε να μοιράζει... πατάτες

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία-Ο Ερντογάν ξεκίνησε να μοιράζει... πατάτες

  18/04/2021 19:51

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία, εκεί όπου ξεκίνησε η διανομή πατάτας στους φτωχούς όπως είχε προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν να προμηθευτούν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα "Σοζού" στην διαδικτυακή της έκδοση, στο σημείο διανομής επικράτησε πανικός. Πολίτες έσπρωχναν ο ένας τον άλλο για να πάρουν πατάτες, τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις μάζευαν από το έδαφος, ενώ τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού είχε πάει περίπατο.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας είχε κάνει γνωστό στις αρχές του μήνα, ότι θα μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια στις φτωχές και άπορες οικογένειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα 10 κιλά κρεμμύδια και άλλα 20 κιλά πατάτες ανά πολίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος εν αντιθέσει με την αντιπολίτευση της γείτονος χώρας που υποστηρίζει πως η παροχή αυτή είναι δείγμα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην χώρα, ισχυρίζεται ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί προσπάθεια στήριξης των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιών, και των φτωχών πολιτών.

"Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παραμένουν στις αποθήκες και θα τα διανείμουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα το κάνουμε πριν από το Ραμαζάνι. 1,2 εκατ. τόνους πατάτες και περίπου 300.000 τόνους κρεμμύδια, είπαμε να τα αγοράσουμε εμείς ως κράτος και να τα δώσουμε στους πολίτες μας, στους φτωχούς και άπορους", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το θέμα.

Πηγή: thetoc.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας