Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία-Ο Ερντογάν ξεκίνησε να μοιράζει... πατάτες

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία, εκεί όπου ξεκίνησε η διανομή πατάτας στους φτωχούς όπως είχε προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν να προμηθευτούν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα "Σοζού" στην διαδικτυακή της έκδοση, στο σημείο διανομής επικράτησε πανικός. Πολίτες έσπρωχναν ο ένας τον άλλο για να πάρουν πατάτες, τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις μάζευαν από το έδαφος, ενώ τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού είχε πάει περίπατο.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας είχε κάνει γνωστό στις αρχές του μήνα, ότι θα μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια στις φτωχές και άπορες οικογένειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα 10 κιλά κρεμμύδια και άλλα 20 κιλά πατάτες ανά πολίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος εν αντιθέσει με την αντιπολίτευση της γείτονος χώρας που υποστηρίζει πως η παροχή αυτή είναι δείγμα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην χώρα, ισχυρίζεται ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί προσπάθεια στήριξης των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιών, και των φτωχών πολιτών.

"Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παραμένουν στις αποθήκες και θα τα διανείμουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα το κάνουμε πριν από το Ραμαζάνι. 1,2 εκατ. τόνους πατάτες και περίπου 300.000 τόνους κρεμμύδια, είπαμε να τα αγοράσουμε εμείς ως κράτος και να τα δώσουμε στους πολίτες μας, στους φτωχούς και άπορους", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το θέμα.

Πηγή: thetoc.gr

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drone στο βόρειο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 14 στρατιώτες
Χαμάς: Θεωρούμε πολύτιμη τη στάση του αδελφού Ταγίπ Ερντογάν
Στην Ιταλία συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 για πιθανές κυρώσεις στο Ιράν
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε δυτικά τμήματα της Ιαπωνίας
Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια
Κάμερον: Οποιαδήποτε απάντηση από το Ισραήλ στο Ιράν θα πρέπει να είναι περιορισμένης κλίμακας