Τρίτη 18 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ακολουθεί συστάσεις EMA για το Johnson & Johnson η ΕΕ-«Προτεραιότητα η ασφάλεια»

  14/04/2021 07:11
Ακολουθεί συστάσεις EMA για το Johnson & Johnson η ΕΕ-«Προτεραιότητα η ασφάλεια»

Ακολουθεί συστάσεις EMA για το Johnson & Johnson η ΕΕ-«Προτεραιότητα η ασφάλεια»

  14/04/2021 07:11

"Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Ακολουθούμε την επιστημονική προσέγγιση και επομένως τις συστάσεις του EMA", σχολιάζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέερσμάκερ, σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρει, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, η Κομισιόν σημειώνει τη δήλωση της Johnson & Johnson ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων, παραμένει σε επαφή με την εταιρεία και παρακολουθεί την κατάσταση.

Υπενθυμίζει ότι ο EMA εξετάζει το ζήτημα της πιθανής σχέσης του εμβολίου με θρομβώσεις και τονίζει ότι "προς το παρόν δεν είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων". Όπως αναφέρει ο EMΑ συνεχίζει να ερευνά το ζήτημα και να εξετάζει για ποιες ενέργειες θα κάνει σύσταση.

"Πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά αυτό το εμβόλιο, δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα από την ΕΕ, καθώς οι παραδόσεις ξεκίνησαν μόλις χθες, και το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χορηγηθεί στην ΕΕ", επισημαίνει.

"Επομένως, ο EMA θα πρέπει να βασιστεί σε άλλους ρυθμιστές, από χώρες στις οποίες έχει χορηγηθεί το εμβόλιο, όπως ο FDA, πριν αποφασίσει για τα επόμενα βήματα", εξηγεί.

"Η διευθύνουσα επιτροπή (για την εμβολιαστική στρατηγική) παρακολουθεί επίσης στενά το ζήτημα, προκειμένου να διασφαλίσει μια συνεκτική προσέγγιση της ΕΕ, η οποία είναι απαραίτητη σε αυτό το πλαίσιο", αναφέρει.

"Οι σημερινές εξελίξεις με το εμβόλιο J&J στις ΗΠΑ παρακολουθούνται στενά από τον ΕΜΑ και τους φορείς φαρμακοεπαγρύπνησης, με ανοιχτή γραμμή προς τον FDA των ΗΠΑ και άλλες διεθνείς ρυθμιστικές αρχές. Η διάθεση στην ΕΕ έχει διακοπεί από την εταιρεία. Η ασφάλεια των εμβολίων είναι πάντα υψίστης σημασίας", σχολίασε σχετικά η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας