Ακολουθεί συστάσεις EMA για το Johnson & Johnson η ΕΕ-«Προτεραιότητα η ασφάλεια»

"Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Ακολουθούμε την επιστημονική προσέγγιση και επομένως τις συστάσεις του EMA", σχολιάζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέερσμάκερ, σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρει, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, η Κομισιόν σημειώνει τη δήλωση της Johnson & Johnson ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων, παραμένει σε επαφή με την εταιρεία και παρακολουθεί την κατάσταση.

Υπενθυμίζει ότι ο EMA εξετάζει το ζήτημα της πιθανής σχέσης του εμβολίου με θρομβώσεις και τονίζει ότι "προς το παρόν δεν είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων". Όπως αναφέρει ο EMΑ συνεχίζει να ερευνά το ζήτημα και να εξετάζει για ποιες ενέργειες θα κάνει σύσταση.

"Πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά αυτό το εμβόλιο, δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα από την ΕΕ, καθώς οι παραδόσεις ξεκίνησαν μόλις χθες, και το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χορηγηθεί στην ΕΕ", επισημαίνει.

"Επομένως, ο EMA θα πρέπει να βασιστεί σε άλλους ρυθμιστές, από χώρες στις οποίες έχει χορηγηθεί το εμβόλιο, όπως ο FDA, πριν αποφασίσει για τα επόμενα βήματα", εξηγεί.

"Η διευθύνουσα επιτροπή (για την εμβολιαστική στρατηγική) παρακολουθεί επίσης στενά το ζήτημα, προκειμένου να διασφαλίσει μια συνεκτική προσέγγιση της ΕΕ, η οποία είναι απαραίτητη σε αυτό το πλαίσιο", αναφέρει.

"Οι σημερινές εξελίξεις με το εμβόλιο J&J στις ΗΠΑ παρακολουθούνται στενά από τον ΕΜΑ και τους φορείς φαρμακοεπαγρύπνησης, με ανοιχτή γραμμή προς τον FDA των ΗΠΑ και άλλες διεθνείς ρυθμιστικές αρχές. Η διάθεση στην ΕΕ έχει διακοπεί από την εταιρεία. Η ασφάλεια των εμβολίων είναι πάντα υψίστης σημασίας", σχολίασε σχετικά η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα