Τα ρίχνει στην ΕΕ για την γκάφα με Φον Ντερ Λάιεν ο Τσαβούσογλου-«Είμαστε φιλόξενοι»

Άδικες χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιστατικό που σημειώθηκε το Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, με τη διευθέτηση των καθισμάτων κατά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΕΕ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι υπεύθυνη είναι η ΕΕ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του από το Κουβέιτ, Σέιχ Αχμάντ Νάσερ αλ-Μοχάμεντ αλ-Σαμπάμ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι “υπήρξαν άδικες κατηγορίες για την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένα κράτος με βαθιές ρίζες και δεν φιλοξενεί επισκέπτες για πρώτη φορά. Το πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι οι κανόνες του διεθνούς πρωτοκόλλου και της τουρκικής φιλοξενίας, πάντα. Η γνωστή παραδοσιακή σε όλον τον κόσμο τουρκική φιλοξενία. Και σε αυτήν την επίσκεψη εφαρμόστηκε το ίδιο. Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε επίσκεψη, είτε πραγματοποιούμε εμείς επίσκεψη, είτε έρχονται επισκέπτες στην Τουρκία, αυτοί που ασχολούνται με το πρωτόκολλο συνομιλούν πριν από την επίσκεψη και συζητούν το θέμα της οργάνωσης. Σε αυτή τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, ικανοποιήσαμε τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου της ΕΕ. Δηλαδή, η διάταξη των καθισμάτων ορίστηκε με βάση τις υποδείξεις της ΕΕ. Τελεία”.

“Τηρήθηκαν οι απαιτήσεις της πλευράς της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η διάταξη του πού θα καθίσει ο καθένας έγινε σύμφωνα με τις προτάσεις τους. Οι υπηρεσίες πρωτοκόλλου μας συναντήθηκαν πριν από την επίσκεψη και οι απαιτήσεις τους εφαρμόστηκαν”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE/Ιρανός ανώτερος αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν