Η Κίνα σχεδιάζει σταθμούς εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για Κινέζους πολίτες στο εξωτερικό

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε ότι η Κίνα, σχεδιάζει να δημιουργήσει σταθμούς εμβολιασμού κατά της Covid-19 για να εμβολιάζει Κινέζους πολίτες στο εξωτερικό.

Μιλώντας κατά την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μία φορά το χρόνο, ο Ουάνγκ δήλωσε πως το πρόγραμμα αυτό θα είναι διαθέσιμο σε χώρες στις οποίες οι συνθήκες το επιτρέπουν. Η Κίνα η οποία έχει αναπτύξει εγχωρίως αρκετά εμβόλια σχεδιάζει να τα διαθέσει προς χρήση και για τους πολίτες της που διαμένουν στο εξωτερικό.

Επικοινωνία Κίνας - Ουάσιγκτον

Στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να επικοινωνεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και ελπίζει πως η Ουάσινγκτον θα άρει το συντομότερο δυνατόν όλους τους «παράλογους» περιορισμούς της συνεργασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει προσεκτική διαχείριση των διαφορών ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ και πως οι δύο πλευρές πρέπει να υποστηρίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και όχι να αλληλοκατηγορούνται ανώφελα.

Για το ζήτημα της Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί έδαφός της, ο Ουάνγκ δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμό και ότι το Πεκίνο ελπίζει να δει από την Ουάσινγκτον μια αποστασιοποίηση από την πρακτική της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της Ταϊβάν.

Υπεραμύνεται της αλλαγής στο εκλογικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ

Για το Χονγκ Κονγκ, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως το εκλογικό σύστημά του πρέπει να βελτιωθεί για να υπάρξει μακροπρόθεσμη σταθερότητα, πως οι αλλαγές σ' αυτό είναι συνταγματικές και δικαιολογημένες και πως η μεταρρύθμιση θα φέρει ένα «πιο λαμπρό μέλλον» για την πόλη.

Ο Ουάνγκ Γι είπε ακόμη ότι μερικοί δυτικοί πολιτικοί επιλέγουν να πιστεύουν ψεύδη για τη δυτική κινεζική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, και τόνισε πως η Κίνα θα καλωσόριζε περισσότερες επισκέψεις στην περιοχή αυτή. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και τα κοινοβούλια του Καναδά και της Ολλανδίας έχουν χαρακτηρίσει γενοκτονία την αντιμτώπιση των Ουιγούρων από την Κίνα.

Να αρθούν τις κυρώσεις κατά της Τεχερνάνης ζητά η Κίνα

Αναφορικά με το Ιράν, ο Κινέζος υπουργός είπε ότι ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα άρουν τις αδικαιολόγητες, όπως τις χαρακτήρισε, κυρώσεις σε βάρος του, προσθέτοντας όμως ότι και το Ιράν χρειάζεται να αναλάβει επίσης ευθύνες στη διαδικασία αυτή.

Σχετικά με τη Μιανμάρ, ο Ουάνγκ Γι δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να έρθει σε επικοινωνία με όλα τα ενεχόμενα μέρη για να αμβλυνθεί η κατάσταση στη χώρα αυτή όπου ο στρατός πήρε την εξουσία με πραξικόπημα τον περασμένο μήνα, ενώ υπογράμμισε πως η Κίνα είναι φίλη με ολόκληρη τη Μιανμάρ.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/kina-stathmoi-emboliasmoy-exoteriko-07-03

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα