Σε εφαρμογή κινητού τα αποτελέσματα rapid test-Δωρεάν έλεγχος την εβδομάδα για τους Γερμανούς

Η εφαρμογή προειδοποίησης κρουσμάτων για τον κορωνοϊό (Corona-Warn-App) στα κινητά τηλέφωνα βρίσκεται πιθανόν μπροστά σε μια σημαντική εξέλιξη.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Γερμανίας εξετάζει εάν τα αποτελέσματα των γρήγορων διαγνωστικών τεστ μπορούν να ενσωματωθούν στην εφαρμογή αυτή στο μέλλον, ώστε να χρησιμοποιούνται και ως αποδεικτικό στοιχείο, γράφει το περιοδικό «Spiegel».

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι εταιρείες Telekom και SAP οι οποίες συμμετέχουν στην εφαρμογή προειδοποίησης για τον κορονοϊό (Corona-Warn-App), πρότειναν την περασμένη εβδομάδα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας υπό τον Γενς Σπαν να τροποποιηθεί αναλόγωςη εν λόγω εφαρμογή προειδοποίησης κρούσματος κορονοϊού, το οποίο υποβοηθά την ιχνηλάτιση.

Αποδεικτικό αρνητικού rapid test μέσω της εφαρμογής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, το υπουργείο Υγείας εξετάζει επί του παρόντος «το κατά πόσον είναι εφικτή τεχνικά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των γρήγορων διαγνωστικών τεστ αντιγόνου στην εφαρμογή αυτή, η οποία να μπορεί να χρησιμεύει και ως αποδεικτικό και η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και γρήγορη στην χρήση της».

Τα rapid test θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην νέα στρατηγική των τεστ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφού από τα καταγραφόμενα κρούσματα θα εξαρτάται πλέον που και σε ποιό βαθμό θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν.

Ένα δωρεάν rapid test την εβδομάδα στη Γερμανία

Έτσι, από τη Δευτέρα, κάθε πολίτης στην Γερμανία θα μπορεί να κάνει τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν μία φορά την εβδομάδα, όπως αποφάσισαν η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων στην προχθεσινή τους σύσκεψη.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αυτά τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ σε ειδικά κέντρα, στα φαρμακεία ή σε ιατρεία. Το κόστος το αναλαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE/Ιρανός ανώτερος αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν