Ερντογάν προς Μακρόν-«Επιθυμούμε να κινηθούμε σε πνεύμα αλληλεγγύης με τη Γαλλία»

Η Τουρκία επιθυμεί να κινηθεί σε πνεύμα αλληλεγγύης με τη Γαλλία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το βράδυ, την πρώτη τους επικοινωνία έπειτα από πέντε μήνες. 

Όπως μεταδίδει το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, Ερντογάν και Μακρόν συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. “Ως δυο ισχυροί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και τις ειρηνευτικές προσπάθειες σε μια ευρεία περιοχή από την Ευρώπη έως τον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Επιθυμούμε να κινηθούμε σε πνεύμα αλληλεγγύης με τη Γαλλία σε πολλά ζητήματα και κυρίως στο θέμα της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Εμανουέλ Μακρόν. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ των ηγετών, στις σχέσεις μεταξύ Γαλλίας - Τουρκίας, διαδραματίζει πάντοτε μεγάλο ρόλο. 

Για τους εμβολιασμούς, ο Τούρκος Πρόεδρος εξήγησε στον Γάλλο ομόλογό του ότι στην Τουρκία έχουν ξεκινήσει με γρήγορους ρυθμούς και πως έχουν γίνει και τα πρώτα ελεγχόμενα βήματα εξομάλυνσης. “Του εξέφρασα την πεποίθησή μας ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας - Γαλλίας έχει σοβαρές δυνατότητες”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο Τέλεγκραμ.

Εξάλλου, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τούρκος Πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία του ιδίου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Στο πλάνο φαίνονται και τα πορτρέτα του Ατατούρκ, του Σουλτάνου Φατίχ Μεχμέτ (Μωάμεθ Πορθητή), του Κανουνί Σουλτάνου Σουλεϊμάν (Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπής) και του Αμπντουλχαμίντ Β.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων