Κάλεσε την πρώην του να βγουν ως φίλοι-Ένα έγκλημα που παραλίγο να μείνει ατιμώρητο

Ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, ένας καλά σχεδιασμένος φόνος που λίγο έλειψε να παραμείνει ατιμώρητος.Αφού κάλεσε τη 18χρονη πρώην σύντροφό του Jolee Callan να πάνε έναν περίπατο «ως φίλοι», ο 20χρονος Loren Daniel Bunner την πυροβόλησε και ξεφορτώθηκε το πτώμα της από έναν γκρεμό. Και μετά λούφαξε περιμένοντας να αθωωθεί, εκμεταλλευόμενος τα παραθυράκια του ποινικού συστήματος.

Το μόνο που ήταν αναμφίβολο σε αυτή την ιστορία ήταν το τελεσίδικο του πράγματος. Η Jolee είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Ήταν έτοιμη να πάει στο πανεπιστήμιο και είχε ήδη γυρίσει σελίδα, έχοντας πια καινούριο αγόρι.

Γι’ αυτό και συμφώνησε να δει τον πρώην, για μια τελευταία πεζοπορία μαζί. Μια στερνή ευκαιρία να παραμερίσουν τις διαφορές και να θέσουν τη σχέση τους σε νέο, υγιές, πλαίσιο.

Ο περίπατος θα ήταν υποτίθεται το ξεκίνημα μιας νέας φιλίας. Αντιθέτως, έληξε με δυο σφαίρες στο κεφάλι και μια πολύκροτη δικαστική διαμάχη…

Το χρονικό μιας σχέσης

Γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1996, η μικροκαμωμένη Jolee Callan μεγάλωσε όπως και κάθε άλλο κορίτσι της γενιάς της. Ζούσε σε πόλη της Αλαμπάμα και ήταν ένα όμορφο κορίτσι, πολύ δημοφιλής στο σχολείο, που της άρεσε να βάφει τα μαλλιά της σε τρελιάρικα χρώματα.

Ήταν καλή μαθήτρια και αγαπούσε την υποκριτική, παίρνοντας σταθερά μέρος στις σχολικές παραστάσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loren Bunner (@lorendaniel)

Και τότε γνώρισε τον 20χρονο Loren Daniel Bunner. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κοινών τους φίλων στο δικαστήριο, εκείνος ήταν ζηλιάρης και πολύ κτητικός, ήθελε η Jolee «να περνά χρόνο μόνο μαζί του και τους φίλους του».

Η ζήλια του έφτασε σε παθολογικό βαθμό έπειτα από έναν χρόνο σχέσης. Κάθε φορά που του ζητούσε εκείνη να χωρίσουν, ο Loren γινόταν χειριστικός, καταφεύγοντας σε συναισθηματικό εκβιασμό.

Ακόμα και με αυτοκτονία την απειλούσε αν τον άφηνε, κερδίζοντας κάθε φορά μια μικρή παράταση.

Κάποια στιγμή ωστόσο εκείνη το είπε και το έκανε, τον χώρισε οριστικά. Θα έφευγε εξάλλου σύντομα από την πόλη για τις σπουδές της, κι έτσι ήταν ευκολότερο να ξεκόψει, όπως έλεγε στις φίλες της. Εν αγνοία της, είχε υπογράψει τη θανατική της καταδίκη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loren Bunner (@lorendaniel)

Μερικούς μήνες αργότερα, με την Jolee να έχει άλλο αμόρε στη ζωή της, ο Loren είχε σταματήσει τα καθημερινά τηλεφωνήματα που την ικέτευαν ή την απειλούσαν να γυρίσει σε εκείνον. Τώρα επανεμφανίστηκε στη ζωή της για να της προτείνει να πάνε μια βόλτα «σαν φίλοι».

Εκείνη, καλόκαρδη καθώς ήταν, συμφώνησε και αστειευόμενη μάλιστα έστειλε ένα μήνυμα σε μια φίλη το προηγούμενο βράδυ του περιπάτου, λέγοντάς της «αν κάτι μου συμβεί, θα ξέρεις με ποιον ήμουν μαζί».

Οι τελευταίες σου στιγμές στο Instagram

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Αυγούστου 2015 όταν ο Loren, η Jolee και ο σκύλος του ο Kiba βγήκαν βόλτα σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας στην ύπαιθρο της Αλαμπάμα. Ήταν μια θαυμάσια μέρα για βόλτα στη φύση και οι δυο τους διάλεξαν μια απομονωμένη διαδρομή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loren Bunner (@lorendaniel)

Ο Loren κατέγραψε μάλιστα με τον φακό του στιγμές από κείνη τη μέρα και κάποια καρέ τα ανέβασε στη σελίδα του στο Instagram.

Οι δυο τους έμοιαζαν ήρεμοι και χαλαροί, παρά τους ομηρικούς καυγάδες που είχαν λάβει χώρα κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loren Bunner (@lorendaniel)

Είχαν σκοπό να αφήσουν πίσω τους τις κακές μέρες και να βρουν έναν τρόπο να προχωρήσουν ως φίλοι στις ζωές τους.

Τέσσερις φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο κοινωνικό μέσο από τη μοιραία βόλτα. Η τελευταία εικόνα ήταν και η πιο ανατριχιαστική.

Η κοπέλα στέκεται στο χείλος του γκρεμού, με την πλάτη στην κάμερα, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα που ανοίγεται μπροστά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loren Bunner (@lorendaniel)

Μερικές στιγμές αργότερα, θα την πυροβολούσε δύο φορές στο κεφάλι. Η πρώτη σφαίρα σφηνώθηκε στον αυχένα της Jolee. Η κοπέλα σωριάστηκε στο έδαφος.

Αυτό δεν ήταν προφανώς αρκετό για τον φονιά. Γύρισε το σώμα της και την πυροβόλησε άλλη μια φορά, τώρα ανάμεσα στα μάτια. Και μετά πέταξε το πτώμα της από τον γκρεμό των 12 μέτρων.

Πώς κάνεις έναν φόνο και παραλίγο να τη γλιτώσεις

O Loren γύρισε στο αμάξι του κατά τις 6:00 εκείνο το απόγευμα και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ομολογήσει το έγκλημά του. «Θέλω να παραδοθώ για τον φόνο της πρώην κοπέλας μου, Jolee Callan, ο οποίος συνέβη μόλις πριν από λίγο», είπε στην άμεση δράση.

Και κατόπιν κάθισε και περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να καταφτάσει το περιπολικό. Ο Loren ήταν γεμάτος αίματα και συνελήφθη επιτόπου. Η αστυνομία δεν θα αργούσε να βρει τη σορό της τραγικής κοπέλας, η οποία φορούσε ακόμα το σακίδιό της στην πλάτη.

Ο Loren κατηγορήθηκε για φόνο και αφέθηκε ελεύθερος ως τη δίκη, καταβάλλοντας την εγγύηση των 150.000 δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loren Bunner (@lorendaniel)

Και τότε (6 Οκτωβρίου), εντελώς αναπάντεχα, εκείνος δήλωσε αθώος στον ανακριτή. Κάτι που επανέλαβε στη δίκη που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015. Τώρα ισχυριζόταν πως ο ίδιος και η Jolee είχαν κάνει μια συμφωνία: να τη σκοτώσει και να αυτοκτονήσει.

Μια συμφωνία που, βολικά για τον ίδιο, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μετά τη δολοφονία της. Δείλιασε, είπε, όταν έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

Όταν τον ρώτησαν γιατί την πυροβόλησε πισώπλατα, μιας και είχαν συμφωνήσει υποτίθεται να πεθάνουν παρέα, ο Loren απάντησε αμέσως: «Δεν ήθελε να το δει να γίνεται».

Όταν τον ρώτησαν όμως γιατί τη γύρισε και την πυροβόλησε ξανά στο πρόσωπο, δεν είχε έτοιμη απάντηση.

Ένα δικαστικό δράμα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει. Η οικογένεια και οι φίλοι της κοπέλας ξεκαθάρισαν πως η Jolee όχι μόνο δεν ήταν μελαγχολική, αλλά ετοιμαζόταν με χαρά για το νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Ήταν εξάλλου έξω καρδιά και όλοι το επιβεβαίωσαν αυτό. Έλεγαν μάλιστα από την αρχή πως τη σκότωσε εκείνος, πιθανότατα γιατί εκείνη δεν ήθελε να αναζωπυρώσει ο ερωτικός άλλοτε δεσμός τους.

Όταν το επιχείρημα του κατηγορούμενου άρχισε να καταπέφτει, οι δικηγόροι του ακολούθησαν άλλη στρατηγική: τώρα δήλωναν ότι είναι αθώος, παρουσιάζοντας διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loren Bunner (@lorendaniel)

Αυτή ήταν η νέα υπερασπιστική γραμμή: ο Loren έπασχε από σύνδρομο Άσπεργκερ, κι έτσι δεν μπορούσε να καταδικαστεί για μια πράξη τη σοβαρότητα της οποίας δεν καταλάβαινε. Και όσο τα έλεγαν αυτά, οι δικηγόροι του κατέθεσαν και αίτημα να δικαστεί ως ανήλικος.

Το ποινικό σύστημα της Αλαμπάμα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε κατηγορούμενο κάτω των 21 ετών να επικαλεστεί έναν νόμο που εγγυάται πως ο δράστης δεν θα παραμείνει στη φυλακή για περισσότερο από 3 χρόνια, ό,τι έγκλημα κι αν έχει κάνει.

Και στον Loren αποδόθηκε τελικά αυτό το καθεστώς της επιείκειας.

Μην ξεχνάτε τον πατέρα

Αυτό θα ήταν το τέλος της ιστορίας μας αν δεν έπαιρνε την υπόθεση στα χέρια του ο Michael Callan, ο χαροκαμένος πατέρας της Jolee, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό μετά τη δολοφονία της κόρης του και πέρασε ένα διάστημα μέχρι να αναρρώσει.

Τι έκανε; Κάλεσε έναν τηλεοπτικό σταθμό να ακούσει το δράμα του. Το τοπικό κανάλι του ABC έπαιξε το θέμα και πυροδότησε κατακραυγή στην κοινή γνώμη. Άλλοι διαδήλωναν και άλλοι μάζευαν υπογραφές. Η κοινωνική αναταραχή δεν θα περνούσε στα ψιλά.

Σύντομα ο Loren θα βρισκόταν εκ νέου στο δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο πια, και μέχρι τον Δεκέμβριο το καθεστώς της επιείκειας θα ήταν παρελθόν. Η πρωτόδικη απόφαση ανατράπηκε και θα δικαζόταν τελικά ως ενήλικος.

Όλα τα στοιχεία του προμελετημένου φόνου ήταν εκεί, ισχυριζόταν ο δημόσιος κατήγορος. Ήταν εκείνος που την έπεισε να πάνε τη βόλτα. Και ήταν εκείνος που έφερε και όπλο μαζί του.

Ακόμα και το ηχητικό απόσπασμα έπαιξαν στο δικαστήριο, όπου ομολογούσε ήρεμα και ωραία τη δολοφονία. Τα πνεύματα ήταν οξυμένα στην τοπική κοινωνία, ο δράστης πηγαινοερχόταν στο δικαστήριο με αλεξίσφαιρο γιλέκο και αυξημένα μέτρα προστασίας.

Οι τίτλοι τέλους θα έπεφταν στις 13 Ιουλίου 2017, όταν ο φονιάς δήλωσε ένοχος για την ανθρωποκτονία της Jolee, μέσα στις κορόνες των δικηγόρων του που συνέχιζαν να επικαλούνται «ψυχική πάθηση», από την οποία υπέφερε για χρόνια ο δράστης.

Εντωμεταξύ, ο Loren κοκορευόταν μέσα στη φυλακή, όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα, για τον θάνατο της έφηβης. «Αν δεν μπορώ να την έχω εγώ, δεν θα την έχει κανένας», έλεγε στους άλλους τροφίμους.

«Να ξέρεις ότι κυκλοφορεί ελεύθερος για δύο χρόνια χωρίς συνέπειες!», σχολίασε χαρακτηριστικά η Joan Brannon, η γιαγιά της Jolee.

Ο δικαστής δεν ταλαντεύθηκε καθόλου αυτή τη φορά, ήταν καταπέλτης. Δίκασε τον Loren ως ενήλικο, τον βρήκε ένοχο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 52 ετών.

Παρά το γεγονός ότι έπειτα από 15 χρόνια στη φυλακή θα μπορεί να κάνει αίτηση για αναστολή της ποινής του, ο Michael Callan ένιωσε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη εκείνη τη μέρα.

«Ήταν το σωστό. Εννοώ πως, ελάτε τώρα, δεν μπορείς να σκοτώνεις εν ψυχρώ κάποιον και να δικαιούσαι επιείκεια ως ανήλικος και να τρως το πολύ 3 χρόνια. Δεν γίνεται αυτό».

Ο πατέρας έκλεισε κάπως έτσι τη δήλωσή του: «Η Jolee ήταν ένα γλυκό κορίτσι, ήταν γλυκό, γλυκό, γλυκό, καλό κορίτσι. Και νομίζω πως σήμερα θα χαμογελά»…

Πηγή: Νewsbeast

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα