Έτοιμη να αποκαλύψει πληροφορίες για το καρτέλ ναρκωτικών η τρίτη σύζυγος του «Ελ Τσάπο»

Έτοιμη να «καρφώσει» σπείρα ναρκωτικών εμφανίζεται η τρίτη και επικίνδυνη, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, σύζυγος του βαρόνου κοκαϊνης, Ελ Τσάπο.

Οι αμερικανικές αρχές, μετά τη σύλληψή της στην Ουάσινγκτον, επεσήμαναν ότι η 31χρονη Έμα Κορονέλ Αισπούρο είναι εμφανώς συνεργάσιμη. 

Η 31χρονη Έμα, σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν Γκούζμαν, επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles, της Ουάσιγκτον.

Φέρεται να εμπλέκεται σε συνωμοσία στην παράνομη εισαγωγή και διαμονή παράνομων ναρκωτικών ουσιών: από μεθαμφεταμίνες, μέχρι κοκακίνη και ηρωίνη.

Επιπλέον, οι αρχές πιστεύουν πως η Έμα, πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, βοήθησε τον σύζυγό της και στις δυο αποδράσεις του.

Όταν απέδρασε από την φυλακή το 2015, η ίδια τον περίμενε από την άλλη πλευρά του τούνελ. «Είναι υπερβολικά επικίνδυνη», είχε δηλώσει αστυνομικός.

Η Αϊσπούρο, που έχει διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική, είναι 32 χρόνια νεότερη του «Ελ Τσάπο» και κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο

 που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, από ποσότητες κοκαΐνης ως μαριχουάνας και από την ηρωίνη ως τις μεθαμφεταμίνες.

Σύμφωνα με δικόγραφο που αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος της, φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την απόδραση του συζύγου της τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή, αντάξια χολιγουντιανής ταινίας. Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε τούνελ ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα.

Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές. Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια.

Η Έμα, όπως και ο σύζυγός της, δηλώνει αθώα του αίματος που έχει πνίξει το Μεξικό από το καρτέλ των ναρκωτικών.

Η 31χρονη μητέρα είχε σταθεί στο πλευρό του συζύγου της και στη διάρκεια της δίκης του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν βρισκόταν πάντα εκεί. Είναι γνωστή η αδυναμία της στα πανάκριβα κοσμήματα, τα αξεσουάρ και τα πολυτελή ταξίδια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι