Παρασκευή 26 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Aναγνωρισμένο, κυρίαρχο κράτος τα κατεχόμενα, υποστηρίζει ο Ομέρ Τσελίκ

  23/02/2021 22:29
Aναγνωρισμένο, κυρίαρχο κράτος τα κατεχόμενα, υποστηρίζει ο Ομέρ Τσελίκ

Aναγνωρισμένο, κυρίαρχο κράτος τα κατεχόμενα, υποστηρίζει ο Ομέρ Τσελίκ

  23/02/2021 22:29

Η "τδβκ" αντιμετωπίζεται ως ένα "αναγνωρισμένο, κυρίαρχο κράτος", υποστήριξε εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ισχυριζόμενος ότι “εκεί υπάρχει ένα ‘κράτος’, μια ‘σημαία’, ένας ‘πρόεδρος’, ένας ‘πρωθυπουργός’”.  Είπε ακόμη ότι “η Τουρκική Δημοκρατία φροντίζει για τον απαραίτητο σεβασμό αυτού του ‘κυρίαρχου κράτους’”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.

“Υποστηρίζουμε θερμά την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το διερευνητικό έδαφος αλλά οι προκλητικές δηλώσεις της Ελλάδας συνεχίζονται. Είμαστε γείτονες, έχουμε ζήσει μαζί μέχρι τώρα και θα ζήσουμε μαζί από τώρα και στο εξής. Κι εμείς γνωρίζουμε κι εσείς γνωρίζετε ότι δεν θα ωφελήσουν σε τίποτα οι συμμαχίες που δημιουργήσατε με άλλους για να στριμώξετε την Τουρκία. Αν συνεχίσετε να κάνετε προκλητικές δηλώσεις, εάν συνεχίσετε να βλάπτετε τα δικαιώματα και συμφέροντα της ‘τδβκ’, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που στοχεύουν τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση αυτών των σχέσεων. Καλούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ιδιαίτερα τον Έλληνα ΥΠΕΞ να χρησιμοποιούν μια πιο υγιή γλώσσα”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ. 

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι “τώρα θα αναπτύξουν μια άσκηση στην Δυτική Θράκη. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ μας. Η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί με κανέναν τρόπο στο θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “εκείνοι που μας λένε ‘η Τουρκία να πλησιάσει τη διπλωματία’ δεν πρέπει να παραβλέπουν αυτή τη στάση της Ελλάδας”.

Σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, είπε ότι “πλέον δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να συζητείται το παλιό μοντέλο. Η Τουρκία επιθυμεί όπως η ‘τδβκ’ αντιμετωπίζεται ως ένα ‘αναγνωρισμένο’ ‘κυρίαρχο’ ‘κράτος’. Εκεί υπάρχει ένα ‘κράτος’, μια ‘σημαία’, ένας ‘πρόεδρος’, ένας ‘πρωθυπουργός’. Η Τουρκική Δημοκρατία φροντίζει για τον απαραίτητο σεβασμό αυτού του ‘κυρίαρχου κράτους’” , ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ. 

Ερωτηθείς για τη φερόμενη παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού ‘Τσεσμέ’ από ελληνικά μαχητικά, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι “δυστυχώς όποτε υπάρχει μια θετικά ατζέντα στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας προκύπτει μια τέτοια κατάσταση”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας