Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόσβαλε τον Ερντογάν επειδή διαμαρτυρήθηκε με τραγούδι για τη βία κατά των γυναικών

  23/02/2021 14:26
Πρόσβαλε τον Ερντογάν επειδή διαμαρτυρήθηκε με τραγούδι για τη βία κατά των γυναικών

Πρόσβαλε τον Ερντογάν επειδή διαμαρτυρήθηκε με τραγούδι για τη βία κατά των γυναικών

  23/02/2021 14:26

Η πρόεδρος επαρχιακής οργάνωσης γυναικών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Αϊσέ Οζντεμίρ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών επειδή απήγγειλε στίχους ενός χορευτικού τραγουδιού –σύμβολο κατά της βίας των γυναικών- κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι στίχοι του τραγουδιού «Las Tesis» που ακούγονταν στη διαμαρτυρία προσβάλλουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Η Αϊλίν Ναζλίακα επίσης στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πρόστρεξε προς υπεράσπιση της συντρόφισσάς της, δήλωσε ότι η βία κατά των γυναικών θα πρέπει να καταδικάζεται κι όχι οι γυναίκες που χορεύουν για να καταγγείλουν τη βία κατά των γυναικών. Η Ναζλίακα προέτρεψε το δικαστήριο να δικάσει δολοφόνους και όχι γυναίκες που χορεύουν.

«Σήμερα, οι γυναίκες του κόσμου δικάζονται επειδή χορεύουν ενάντια στη βία. Δικάστε τους δολοφόνους, όχι εμάς! Δεν ακούσατε λάθος. Ο λόγος που δικάζεται η πρόεδρος των γυναικών του κόμματος CHP της επαρχίας Αϊντίν, Αϊσέ Οζντεμίρ, είναι ο χορός "Las Tesis", που ξεκίνησε στη Χιλή και μετά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο ως τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Οι γυναίκες διώκονται πλέον σε αυτή τη χώρα για τα τραγούδια που λένε, για τη φωνή που βγάζουν ενάντια στη βία που βιώνουν και επειδή χορεύουν. Αισθάνονται μάλλον άβολα που οι γυναίκες βγάζουν φωνή κατά της βίας και που θέλουν να ζουν χωρίς να παρενοχλούνται, να βιάζονται και να γίνονται θύματα εγκλήματος. Το πρωτότυπο τραγούδι χορεύτηκε με στίχους στα τουρκικά. Οι στίχοι του χορευτικού τραγουδιού Las Tesis λένε πως: ‘Η σεξουαλική επίθεση ή η βία κατά των γυναικών δεν προέρχεται από το τί φοράει μια γυναίκα ή την εμφάνισή της, αλλά πηγάζει από το ότι το πατριαρχικό κοινωνικό σύστημα και το σύστημα δικαίου θεωρούν ότι τους αξίζει’. Διαστρεβλώνοντας τους στίχους, οι αστυνομικοί που έγραψαν στην έκθεσή τους ότι οι στίχοι αυτοί αποτελούν ‘προσβολή του Προέδρου’, οι εισαγγελείς που αποφάσισαν τη δίωξη της γυναίκας αυτής και οι δικαστές που πείστηκαν για το ‘έγκλημα’ σήμερα δικάζουν εδώ όλες τις γυναίκες του κόσμου. Είμαστε όλες γυναίκες του κόσμου», κατήγγειλε η Αϊλίν Ναζλίακα, στέλνοντας μάλιστα κι ένα πολιτικό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο.

«Δεν θα σιωπάσουμε! Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε! Δεν θα φοβόμαστε! Οι φωνές μας θα γίνουν πιο δυνατές. Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ να ζητάμε αλληλεγγύη και να διεκδικούμε τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας και την ισότητα στη ζωή. Θα αυξάνουμε τον αγώνα μας μέρα με τη μέρα, ώστε οι κραυγές της αδελφής μας να μην χάνονται στο κενό, ώστε οι βλεφαρίδες της αδελφής μας να μην πέφτουν στο χώμα. Η υπόσχεσή μας είναι: Το 2021 θα είναι μια χρονιά που θα θυμόμαστε ως έτος αλληλεγγύης των γυναικών κι όχι ως έτος εγκλημάτων κατά των γυναικών. Κι αυτή η αλληλεγγύη θα σας χαντακώσει στις πρώτες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας