Μπ. Τζόνσον: Η προστασία του lockdown αντικαθίσταται από την προστασία των εμβολίων

Την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος επικαλέστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για τη χαλάρωση του lockdown που παρουσίασε και η οποία θα γίνει σε τέσσερα στάδια με πέντε εβδομάδες να μεσολαβούν μεταξύ κάθε βήματος.

Σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον είπε ότι ρεαλιστικά η χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού, οπότε και αν γινόταν, θα προκαλέσει «περισσότερα κρούσματα, περισσότερες νοσηλείες και δυστυχώς περισσότερους θανάτους».

Αλλά σημείωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει υπό lockdown εσαεί και τόνισε ότι οι εμβολιασμοί έχουν καθοριστικά γύρει την πλάστιγγα υπέρ της απόφασης για χαλάρωση των μέτρων, δημιουργώντας μία όλο και μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας.

«Σταδιακά λοιπόν η προστασία του lockdown θα αντικατασταθεί από την προστασία των εμβολίων», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι το διάστημα των πέντε εβδομάδων μεταξύ κάθε σταδίου χαλάρωσης των περιορισμών προς την πλήρη άρση τους ζητήθηκε από τους επιστήμονες ώστε να έχουν χρόνο να αποτιμούν τις συνέπειες κάθε βήματος.

Όπως είπε, η εφαρμογή κάθε περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων θα κρίνεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πρόοδο των εμβολιασμών.

Ο κ. Τζόνσον εκτίμησε, τέλος, ότι το καλοκαίρι θα είναι «ασύγκριτα καλύτερο» και ότι ο οδικός χάρτης που παρουσίασε είναι ένας μονόδρομος προς την ελευθερία χωρίς επιστροφή.

Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα εφαρμόζεται κάθε νέο στάδιο χαλάρωσης των περιορισμών είναι η 8η και 29η Μαρτίου, η 12η Απριλίου, η 17η Μαΐου και τέλος η 21η Ιουνίου, όταν και η Κυβέρνηση ελπίζει να καταργήσει κάθε περιορισμό στις κοινωνικές επαφές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»