Τέσσερις νεκροί από Έμπολα στο Κονγκό

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα μετά την επανεμφάνισή του αυτόν τον μήνα στο ανατολικό τμήμα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιστέκεται στα υγειονομικά μέτρα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για ευρεία εξάπλωση της επιδημίας, γνωστοποίησε χθες Κυριακή ανώτερος τοπικός αξιωματούχος.

Από την αναγγελία της επανεμφάνισής του, την 7η Φεβρουαρίου, «έχουμε καταγράψει έξι κρούσματα του Έμπολα. Χάσαμε τέσσερις ασθενείς. Δύο πέθαναν την Παρασκευή και το Σάββατο. Συνεχίζουμε να παρέχουμε φροντίδες σε δύο ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΚΘΕ (σ.σ. Κέντρο Θεραπείας του  Έμπολα) στην Κατουά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Εζέν Σιαλιτά, επαρχιακός υπουργός Υγείας στο Βόρειο Κίβου (ανατολικά). Ακόμη δύο ασθενείς πέθαναν την 3η και τη 10η Φεβρουαρίου.

«Ορισμένες οικογένειες αρνούνται κατηγορηματικά να γίνει απολύμανση στα σπίτια τους, όπως και αξιοπρεπείς (αλλά) και ασφαλείς ταφές», στηλίτευσε ο Δρ. Σιαλιτά, κρίνοντας πως «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη πως ο Έμπολα επανεμφανίστηκε».

Όπως και στο παρελθόν, μέρος του πληθυσμού στην περιοχή αρνείται να πιστέψει ότι υπάρχει ο Έμπολα και εναντιώνεται στα μέτρα που επιβάλλονται για την αποτροπή μολύνσεων, ιδίως να αποφεύγεται κάθε σωματική επαφή με ασθενείς και να μην πλένονται τα πτώματα ανθρώπων που υπέκυψαν εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο ιός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου
Το ΗΒ πρόσθεσε επτά πρόσωπα και έξι οντότητες στις διεθνείς κυρώσεις κατά Ιράν
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό