Το Συμβούλιο επικαιροποίησε τον κατάλογο χωρών για τις οποίες δεν υφίστανται ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Tο Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ επικαιροποίησε τον κατάλογο των τρίτων χωρών για τις οποίες αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όπως συμβαίνει κάθε δύο εβδομάδες. Η νέα λίστα περιλαμβάνει πλέον μόνο την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και την Κίνα, η οποία ωστόσο υπόκειται σε επιβεβαίωση αμοιβαιότητας.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας. Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.

Επιπλέον, η Κομισιόν αποφάσισε να παρατείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων που εγκρίθηκε στις 19 Μαρτίου 2020 για τη στήριξη της οικονομίας στο πλαίσιο της πανδημίας και να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του αυξάνοντας τα ανώτατα όρια που ορίζονται σε αυτό και επιτρέποντας τη μετατροπή ορισμένων επιστρεπτέων μέσων σε άμεσες επιχορηγήσεις έως το τέλος του επόμενου έτους.

Η σημερινή τροποποίηση αυξάνει  τα ανώτατα όρια ως εξής: Όσον αφορά τα περιορισμένα ποσά των ενισχύσεων που χορηγήθηκαν βάσει του προσωρινού πλαισίου, τα προηγούμενα ανώτατα όρια ανά εταιρεία διπλασιάζονται. Τα νέα ανώτατα όρια είναι 225.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (προηγουμένως 100.000 ευρώ), 270.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας (προηγουμένως 120.000 ευρώ) και 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς (προηγουμένως 800.000 €).

Όπως και πριν, αυτά μπορούν να συνδυαστούν με ελάχιστες ενισχύσεις έως 200.000 ευρώ ανά εταιρεία (έως 30.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και έως και 25.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον γεωργικό τομέα) για μια περίοδο τριών ετών, με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των σχετικών de minimis.

Για εταιρείες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση, με απώλειες κύκλου εργασιών τουλάχιστον 30% κατά τη διάρκεια της επιλέξιμης περιόδου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, το κράτος μπορεί να συνεισφέρει στο μέρος των σταθερών δαπανών εταιρειών που δεν καλύπτονται από τα έσοδά τους, σε ποσό έως 10 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία (προηγουμένως ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας