Θρίλερ με τον θάνατό του Βαλυράκη–«Λογομάχησε με επιβαίνοντες σε αλιευτικό σκάφος»

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρξε λογομαχία με τους επιβαίνοντες αλιευτικού.

Το θρίλερ ξεκίνησε στις 03:00 το μεσημέρι της Κυριακής όταν η σύζυγός του ειδοποίησε το λιμενικό καθώς είχε ώρα να επικοινωνήσει μαζί του και ο ίδιος δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Αμέσως στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση εντοπισμού με Αστυνομικά σκάφη αλιευτικά σκάφη δύτες ελικόπτερο αλλά και πεζές περιπολίες.

Δύο ώρες αργότερα στις 5 το απόγευμα το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ο πρώην υπουργός εντοπίστηκε ακυβέρνητο στην περιοχή Αγία Τριάδα  ένα ναυτικό μίλι από το σημείο που βρέθηκε η σορός του.

Από την πρώτη στιγμή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σήφης Βαλυράκης δεν είχε περασμένο στο χέρι του το κλειδί ασφαλείας το οποίο και θα ακινητοποιούσε το σκάφος σε περίπτωση που θα έπεφτε στη θάλασσα.

«Λογομάχησε με αλιευτικό σκάφος»

Μιλώντας στο MEGA, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις για το τι πιστεύει η οικογένεια ότι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

«Οι πληροφορίες που έχω δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία. Αυτή την στιγμή γίνεται αστυνομική προανάκριση. Αλλά η Ερέτρια είναι μικρή, κάποιοι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε μένα για να μου μεταφέρουν πράγματα που έχουν δει, τους προέτρεψα να καταθέσουν στις αρχές και κάποιοι το έχουν κάνει» είπε ο κ. Σπύρου.

«Γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Η πραγματικότητα είναι η εξής: ο Σήφης πήγε να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του, φτάνοντας στο σημείο τον προσέγγισε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Λογομάχησε μαζί του, τον απέτρεψε, του μίλησε άσχημα για να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό από απόσταση 500μ. Χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει ακριβώς το αλιευτικό» συμπλήρωσε.

«Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται περιμετρικά από το σκάφος και να προκαλεί κυματισμό. Η συμπεριφορά του του αυτή προκάλεσε την πτώση. Ο Σήφης είχε βάλει μικρή ταχύτητα και συνέχισε να κινείται ευθεία, ενώ είχε πέσει στη θάλασσα. Είναι απίθανο να τον έχει χτυπήσει η δική του προπέλα, η πτώση του είναι σαν αυτή των βατραχανθρώπων. Είναι αδύνατο να έχει χτυπηθεί από τη δική του προπέλα. Ο επαγγελματίας δεν αντηλήφθηκε την πτώση… με τις περιστροφές τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος να συνεχίζει χωρίς επιβάτη… είναι βέβαιο ότι κατάλαβε πως προκάλεσε ατύχημα. Ήξερε ότι η βάρκα είναι άδεια και προφανώς θα είδε τον Σήφη αιμόφυρτο» είπε.

«Δεν έχει εντοπισθεί, έχει γίνει περιγραφή του σκάφους. Υπάρχουν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες. Ο αυτόπτης αυτός, βλέποντας το συμβάν από 500μ μακριά, δεν μπόρεσε να υποθέσει ότι έγινε δυστύχημα. Είδε το δύο σκάφη να φεύγουν από αντίθετες πορείες. Το βράδυ συνδίασε τα γεγονότα, μίλησε σε μένα, κατέθεσε στη λιμενική αρχή και είπε όσα είχε δει» κατέληξε.

Δεν αποκλείεται οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής και προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, να οφείλονται στην προπέλα του αλιευτικού και όχι του δικού του σκάφος, κάτι που αφήνει να εννοηθεί στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Τι λέει κάτοικος της περιοχής

Στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» μίλησε ο Αντώνης Παντελής, ο οποίος είναι κάτοικος Ερέτριας.

«Ήταν Κυριακή μεσημέρι ώρα 1:15. Περπατούσα τον παραλιακό δρόμο. Βλέπω ένα σκάφος που κινούνταν στον κάβο, με μεσαία ταχύτητα και έκανε γύρους μόνο του. Δεν είδα άλλα σκάφος να είναι κοντά του. Δεν είδα άλλο σκάφος να περνάει από το σημείο που ήταν ο Σήφης Βαλυράκης. Είδα μόνο το φουσκωτό του» ανέφερε ο κ. Παντελής.

Εξήγησε, παράλληλα, πως όταν τα σκάφη κάνουν με αυτό τον τρόπο περιστροφές είναι ακυβέρνητα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είδε άλλο καϊκι κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. «Λένε ότι είδαν ένα καϊκι. Σαν Αντώνης δεν είδα κάτι».

Για ένα σκάφος που περιστρεφόταν ακυβέρνητο έκανε λόγο και ο Βαγγέλης Γκάγκαρης, πρόεδρος Διασωστικής Ομάδας της περιοχής.

Πηγη: in.gr

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία