Οργή στη Γαλλία για την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικου από συμμορία

Οι εικόνες από την επίθεση εναντίον του Γιούρι, ενός εφήβου ηλικίας 15 ετών που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αφότου ξυλοκοπήθηκε από μια συμμορία νέων στο Παρίσι, προκάλεσαν σήμερα αγανάκτηση στη Γαλλία, με τους ερευνητές να προσπαθούν να διαλευκάνουν τα κίνητρα της επίθεσης.

Η έρευνα, που ξεκίνησε για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση», εξετάζει, μεταξύ άλλων, το σενάριο μιας επίθεσης από μια συμμορία νέων, στο δυτικό Παρίσι και επιχειρεί να καθορίσει τα αίτια της συμπλοκής, όπως και τη σχέση μεταξύ των διαφόρων πρωταγωνιστών, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο 15χρονος δέχθηκε την επίθεση το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, την ώρα που καθόταν με φίλους στο Μπογκρενέλ, σε μια εύπορη συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η προβολή την Παρασκευή ενός βίντεο με την επίθεση, διάρκειας 20 δευτερολέπτων, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε οργή.

Στις εικόνες διακρίνονται καμιά δεκαριά νέοι, ντυμένοι με αθλητικά ρούχα και μπλούζες με κουκούλες, να χτυπούν με κλωτσιές και σιδηρολοστούς έναν άνθρωπο, ο οποίος κείτεται στο έδαφος, προτού τον εγκαταλείψουν αβοήθητο.

Διασημότητες, μεταξύ αυτών ο ποδοσφαιριστής Αντουάν Γκριεζμάν και ο ηθοποιός Ομάρ Σι, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την τύχη του θύματος, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ένα αγόρι 15 ετών να έχει ξυλοκοπηθεί και λιντσαριστεί στο Παρίσι», είπε στο LCI η υπουργός αρμόδια για την Ιθαγένεια, Μαρλέν Σιαπά.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι αντιπαλότητες μεταξύ των συμμοριών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έξι νέους μεταξύ 2017 και 2018. Συνολικά 83 βίαιες συμπλοκές καταγράφηκαν το 2020 στη γαλλική πρωτεύουσα, έναντι 159 το 2016, με την εμπλοκή σχεδόν αποκλειστικά ανδρών, ανηλίκων στα δύο τρίτα των περιπτώσεων.

Στην υπόθεση του Γιούρι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι «επικοινώνησε» με τη μητέρα του παιδιού.

«Πηγαίνει λίγο καλύτερα. Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, προσπαθεί να μιλήσει», είπε η ίδια σήμερα το πρωί στο BFMTV.

Σήμερα το πρωί, μπροστά από το σχολείο του Γιούρι, ένας συμμαθητής του τον περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ως ένα παιδί «ευγενικό, συμπαθητικό και δυναμικό». Το προσωπικό του σχολείου τον παρουσιάζει ως έναν «καλό μαθητή», με «πολύ χιούμορ» και χωρίς να δείχνει ότι είναι μέλος μιας συμμορίας νέων.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα