Νέο βίντεο με αδιανόητες σκηνές από το Καπιτώλιο-Ομαδικές προσευχές, «έρευνες» και... κρεμάλες

Η εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου είναι αναμφίβολα μια μελανή σελίδα στην αμερικανική ιστορία, η οποία άφησε πίσω της πολλά ντροπιαστικά «ντοκουμέντα», πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον για τη σύλληψη και τη δίωξη των «πρωταγωνιστών» της.

Παρόλο που έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητες φωτογραφίες και σύντομα βίντεο από το εσωτερικό του κτιρίου την ώρα της εισβολής, τα οποία καταγράφουν το χάος στους διαδρόμους και τις αποτυχημένες προσπάθειες των αστυνομικών να συγκρατήσουν τον όχλο, το βίντεο που δημοσίευσε εχθές ο New Yorker εξακολουθεί να σοκάρει. Περιέχει πλάνα που τράβηξε με την κάμερά του ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής του περιοδικού, Λουκ Μόγκελσον, τα οποία αιχμαλωτίζουν αδιανόητες σκηνές που εκτυλίχθηκαν εντός της αίθουσας συνεδριάσεων της Γερουσίας.

Εκτός όμως από την καταγραφή των γεγονότων, προσφέρουν και μια «ματιά» στο μυαλό των ανθρώπων που εισέβαλαν εκείνο το απόγευμα στο κέντρο της αμερικανικής δημοκρατίας, ψάχνοντας... αποδεικτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν την «προδοσία εις βάρος τους», έχοντας πιστέψει απόλυτα τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μόγκελσον ακολούθησε τους εισβολείς μέσα στο κτίριο και κατέγραψε τους μεταξύ τους διαλόγους σε στιγμές σχετικής ηρεμίας μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά και τις προσπάθειες των αυτόκλητων ντετέκτιβ να βρουν «ενοχοποιητικά στοιχεία» για τους «προδότες».

Τα πλάνα περιλαμβάνουν διαφωνίες για τον σωστό «τρόπο συμπεριφοράς» κατά την εισβολή, έναν από τους εισβολείς να ξεφυλλίζει αλλόφρων ένα φάκελο, λέγοντας «σίγουρα θα υπάρχει κάτι να χρησιμοποιήσουμε ενάντια στους λεχρίτες», και άλλα άτοιμα να ανοίγουν λάπτοπ και συρτάρια των γερουσιαστών, ψαχουλεύοντας. Την ίδια ώρα ο γνωστός πλέον σε όλους «Σαμάνος QAnon» (ή Τζέικ Άντζελι), αφού παρελαύνει με την εκκεντρική του αμφίεση, αφήνει ένα σημείωμα στους γερουσιαστές και ηγείται μια ομαδικής προσευχής, στην οποία οι εισβολείς ευχαριστούν τον Θεό που τους επέτρεψε να μπουν στο Καπιτώλιο!

Τα εξωτερικά πλάνα που περιλαμβάνει το βίντεο καταγράφουν τις βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς και τη σουρεαλιστική (και συνάμα τρομακτική) σκηνή ενός άνδρα να στήνει μια κρεμάλα έξω ακριβώς από το κτίριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Αυτό είναι το σχέδιο του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Ράφα