Σάββατο 27 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ που είχε κακοποιήσει πάνω από 100 αθλήτριες

  17/01/2021 19:26
Ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ που είχε κακοποιήσει πάνω από 100 αθλήτριες

Ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ που είχε κακοποιήσει πάνω από 100 αθλήτριες

  17/01/2021 19:26

Η Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε τον... ασκό του Αιόλου, σχετικά με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και βίας που υπάρχουν στη χώρα μας και αφορούν νεαρές αθλήτριες και αθλητές και χρόνια κρύβονται κάτω από το... χαλί, πάντα υπό τον φόβο των ίδιων των θυμάτων για στοχοποίηση, μη εύρεσης υποστήριξης ή ακόμα και της πιθανότητας... εξοστρακισμού από το άθλημα από τους «ισχυρούς» θύτες!

Με αφορμή τη θαρραλέα καταγγελία της «χρυσής» Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικεντρώνεται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, που κλόνισαν τον παγκόσμιο αθλητικό κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Λάρι Νάσαρ: Ο γιατρός που κακοποίησε πάνω από 100 αθλήτριες στις ΗΠΑ 

Ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, καταδικάστηκε σε 60 έτη φυλάκισης, μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης περισσότερων από 100 αθλητριών κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών της θητείας του σε αυτό το πόστο.

Η δίκη του Νάσαρ

Μεταξύ των θυμάτων του οι ΜακΚάιλα Μαρόνεϊ, Άλι Ρέισμαν και Γκάμπι Ντάγκλας, οι οποίες είχαν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  Μετά την αποκάλυψη η ομοσπονδία των ΗΠΑ υιοθέτησε μια νέα «πολιτική ασφαλούς αθλητισμού», η οποία απαιτεί «υποχρεωτική αναφορά» υποψιών σεξουαλικής κακοποίησης.

 

3801401379824273 nassar-thymata-54

Δύο από τα θύματα του Λάρι Νάσαρ, η Λαρίσα Μπόις, αριστερά και η Άσλει Έρικσον αγκαλιάζονται μετά την καταδίκη του βιαστή τους

Έχει υποβληθεί αστική αγωγή για λογαριασμό 100 περίπου θυμάτων του Νάσαρ, ενώ ο δικηγόρος τους, Τζον Μάνλι, υπολόγισε ότι ο συνολικός αριθμός θα μπορούσε να φτάσει τα 160.

3801401623967403 nassar-thyma-1045

Η Άνι Λάμπρι, θύμα του Νάσαρ μιλά κλαίγοντας στο δικαστήριο για όσα έζησε

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων επιτέθηκε στον Λάρι Νάσαρ

<iframe width="814" height="458" src="https://www.youtube.com/embed/EYUaHiHDR5Y" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Η στιγμή της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου:

<iframe width="814" height="458" src="https://www.youtube.com/embed/e-nYRmU_Gxo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ντόμινο καταγγελιών στην Αγγλία για  σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα

Η Αγγλία κλονίστηκε από ένα κύμα ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση, που επηρεάζουν κυρίως το ποδόσφαιρο.  Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο από το Συμβούλιο των Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, 741 θύματα έχουν παρουσιάσει λεπτομερείς ισχυρισμούς που ελήφθησαν από την έρευνα της Βρετανίας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με την ονομασία «Operation Hydrant».

Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, με 328 συλλόγους από την Premier League έως τις χαμηλότερες κατηγορίες να διερευνώνται. Αρκετοί πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν εμφανιστεί δημοσίως για να ισχυριστούν κακοποίηση στα χέρια των προπονητών νέων, με τον Άντι Γούντγουορντ να αποκαλύπτει ότι κακοποιήθηκε από έναν καταδικασμένο κακοποιό ανηλίκων.

3801402092463111 woodword-2465

Ο Άντι Γουντγουορντ (δεξιά) όπως είναι σήμερα μιλώντας σε δίκη σχετική με την υπόθεσή του

Η FA διενεργεί επίσης ανεξάρτητη επανεξέταση σχετικά με ισχυρισμούς κακοποίησης κατά τα έτη πριν από το 2005. Αν και το ποδόσφαιρο είναι στο επίκεντρο της βρετανικής έρευνας, άλλα αθλήματα έχουν εμπλακεί σε 27 παραπομπές. Αυτά περιλαμβάνουν μπάσκετ, ράγκμπι, γυμναστική, πολεμικές τέχνες, τένις, πάλη, γκολφ, ιστιοπλοΐα, αθλητισμό, κρίκετ και κολύμβηση.

Εκπομπή στο BBC με τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών, μεταξύ αυτών και του Άντο Γούντγουορντ:

Τι είναι η Operation Hydrant

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Βρετανικής Αστυνομίας, η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ένας κόμβος συντονισμού που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2014 για την παροχή της εθνικής αστυνομικής ανταπόκρισης, της εποπτείας και του συντονισμού των μη πρόσφατων ερευνών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που αφορούν σε πρόσωπα δημοσίου κύρους.

Η επιχείρηση Hydrant ιδρύθηκε όταν έγινε εμφανές ότι οι δυνάμεις σε όλη τη χώρα ερευνούσαν έναν σημαντικό αριθμό μη πρόσφατων ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που εμπλέκονται σε πρόσωπα δημοσίου κύρους. Υπήρχε ο κίνδυνος οι ερευνητές να εξετάζουν τα ίδια άτομα και ιδρύματα και ήταν επίσης σαφές ότι οι αξιωματικοί που ασχολούνται με αυτές τις περίπλοκες υποθέσεις χρειάζονται υποστήριξη και καθοδήγηση.

Η λειτουργία της Hydrant ενημερώνεται από δυνάμεις ερευνών που πληρούν τα κριτήρια και, στη συνέχεια, συντονίζει τις πληροφορίες μεταξύ των δυνάμεων για να αποφευχθεί η επανάληψη. Δεν πραγματοποιεί μεμονωμένες έρευνες - αυτό γίνεται από τις αρμόδιες δυνάμεις.

ΗΠΑ: Ο προπονητής κολύμβησης που κακοποίησε πάνω από 12 κορίτσια - Είχε αφήσει έγκυο μία 14χρονη 

Η κολυμβητική ομοσπονδία των ΗΠΑ «βυθίστηκε» σε σκάνδαλο το 2010, όταν μια έρευνα αποκάλυψε πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης διαφόρων μορφών από προπονητές.

Οι αποκαλυφθείσες υποθέσεις αφορούσαν τον Αντριου Κινγκ, έναν προπονητή που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 ετών, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν ένα μοτίβο σεξουαλικής κακοποίησης που εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες σε συλλόγους από τη Δυτική Ακτή και αφορούσε περισσότερες από δώδεκα έφηβες - μια εκ των οποίων αποκάλυψε ότι είχε προχωρήσει σε άμβλωση σε ηλικία 14 ετών, αφού πρώτα είχε μείνει έγκυος. Η υπόθεση δεν προχώρησε, όταν η 14χρονη αρνήθηκε να μιλήσει δημοσίως.

3801402915875682 andrew-king-534

Ο Άντριου Κινγκ

Μια άλλη υπόθεση αφορούσε έναν προπονητή που εγκατέστησε μια μυστική κάμερα για μαγνητοσκόπηση νεαρών κολυμβητριών.

Ενώ περισσότεροι από 100 προπονητές υποχρεώθηκαν να σταματήσουν να εργάζονται για κολέγια που συνδέονται με την κολύμβηση, η ομοσπονδία κατηγορήθηκε για ανεπαρκή απάντηση στις καταγγελίες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επέτρεπαν σε προπονητές να αποφύγουν τις κατηγορίες και τις Αρχές και να μετακινηθούν σε νέες πόλεις, όπου τελικά συνέχισαν το... έργο τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας