Μέρκελ στο συνέδριο του CDU: Εύχομαι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον

Την τελευταία της ομιλία με την ιδιότητα της καγκελαρίου στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος πραγματοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κι ενώ οι μετέχοντες στο συνέδριο αναμένεται να εκλέξουν τον διάδοχό της.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκλεισε την ομιλία της ευχόμενη «να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον», προσθέτοντας ότι το Συνέδριο του CDU που άρχισε απόψε είναι το 40ό στο οποίο συμμετέχει ως Καγκελάριος, αλλά και το τελευταίο.

Στην ομιλία της έκανε αναδρομή στα τελευταία 15 χρόνια. Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι το κόμμα της πέτυχε «πάρα πολλά», σημειώνοντας ότι τάθηκε πάντα έτοιμο να αναλάβει ευθύνη - όποια και αν ήταν αυτή. «Για όλα αυτά μπορούμε να είμαστε περήφανοι», είπε χαρακτηριστικά και, απαριθμώντας τις κρίσεις που αντιμετώπισε η Γερμανία κατά το ίδιο διάστημα (διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, ευρωπαϊκή κρίση χρέους, προσφυγική κρίση) σημείωσε ότι, όπως η Γερμανία αντιμετώπισε αυτές τις καταστάσεις, έτσι θα αντιμετωπίσει και την τρέχουσα κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, «την σκληρότερη δοκιμασία μετά τον Πόλεμο», όπως είπε.

«Σήμερα βιώνουμε σίγουρα την πιο δύσκολη δοκιμασία, την πανδημία του αιώνα, η οποία δοκιμάζει την οικονομία μας και απαιτεί τόσα πολλά από τους περισσότερους ανθρώπους», πρόσθεσε η καγκελάριος υπογραμμίζοντας ότι το CDU συμβάλλει πολύ σημαντικά στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Ο κόσμος θα συνεχίσει να αλλάζει πολύ πιο γρήγορα, προέβλεψε η Καγκελάριος και ανέδειξε ως βασικές προκλήσεις της εποχής την ψηφιοποίηση, την κλιματική αλλαγή και το δημογραφικό πρόβλημα. «Γνωρίζουμε ότι η δύναμη της χώρας μας είναι οι άνθρωποί της», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα της ξέρει καλά τις ανησυχίες των ανθρώπων π.χ. για τις θέσεις εργασίας, αλλά και τις ανησυχίες των νέων για το μέλλον τους και ότι θα συνεχίσει να δίνει πρακτικές και όχι θεωρητικές λύσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σχολίασε και την ψηφιακή διεξαγωγή του συνεδρίου. Όπως είπε, της λείπει η ατμόσφαιρα της αίθουσας. Ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η υγεία και επισήμανε πόσες δυνατότητες υπάρχουν στην σημερινή εποχή, όταν π.χ. το 2005 δεν υπήρχαν καν smartphones.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη