Μπάιντεν: Θα κινήσω Γη και Ουρανό για να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ να εκπνεύσει και επίσημα και την προεδρία να αναλάβει ο Τζο Μπάιντεν. Οι ημέρες πριν από την 20η Ιανουαρίου, την ορκωμοσία, ωστόσο, άφησαν ένα μαύρο αποτύπωμα στη Δημοκρατία των ΗΠΑ.

Λίγο προτού αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζο Μπάιντεν, μέσω Twitter, εξηγεί ποια θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα.

Όπως είχε, άλλωστε, προαναγγείλει, στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας θα βρίσκεται η αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter: «Η διοίκησή μου θα κινήσει Γη και Ουρανό για να: εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι, να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, να κινητοποιηθούν ακόμη περισσότερες ιατρικές ομάδες, να αυξηθούν τα αποθέματα εμβολίων».Μπροστά στο εύρος της διπλής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης την οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα»: ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες Πέμπτη το σχέδιό του για να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία από το χτύπημα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που προβλέπει γιγαντιαία δαπάνη ύψους 1,9 τρισεκ. δολαρίων, για να προσφερθεί στήριξη στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Για να προλάβει τις επικρίσεις που θα προκαλέσει το σχέδιο, που θα αυξήσει πολύ το χρέος, θα επιβαρύνει πολύ τα δημοσιονομικά, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «η απόδοση της επένδυσης» σημαίνει ότι η οικονομική ζημία «μακροπρόθεσμα» θα είναι περιορισμένη. «Τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα από το κόστος» του σχεδίου, επέμεινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου υποσχόμενος να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τον αντίκτυπό της στην οικονομία με μεγαλύτερη σοβαρότητα από ό,τι ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το πακέτο τόνωσης της οικονομίας που παρουσίασε έχει σκοπό να κάνει πραγματικότητα τη δέσμευση, διαθέτοντας κεφάλαια για την αντίδραση στην υγειονομική κρίση και για να συνέλθει η οικονομία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της επτάχρονης, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από θραύσματα πυραύλου
Διοικητή της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσε σε αεροπορική επιδρομή ο IDF
Ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο ήταν οργισμένος επειδή «δεν μπορούσε να βρει κοπέλα»
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Αγνώριστο το Ντουμπάι-Πλημμύρισαν δρόμοι από την κακοκαιρία
Σοκ στην Κοπεγχάγη με τη φωτιά στο Παλιό Χρηματιστήριο-«Είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων»
Η ρίζα της αντιπαλότητας με το Ισραήλ-Οι σύμμαχοι της Τεχεράνης, τα πυρηνικά και η Χαμάς
Αραβικές ΜΚΟ στο Ισραήλ διερευνώνται για οικονομικές συναλλαγές με Χαμάς
Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν
Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις